Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Jeden z najväčších slovenských talentov zamieril z Rakúska do Kanady

OTTAWA - Slovenský juniorský reprezentant Oleksii Myklukha sa stal hráčom kanadského klubu Rouyn-Noranda Huskies v kanadskej súťaži QMJHL, ktorý ho draftoval v roku 2019.
Zdroj: 31547
Zdieľajte:

Stále iba 17-ročný center má zaujímavý pôvod, pretože sa narodil v poľskom Bialistoku, ale vlastní aj ukrajinské a slovenské občianstvo. Dres s dvojkrížom na hrudi si obliekol v kategórii do 18 rokov, avšak na nedávne MS U18 sa prekvapivo nedostal. Zverenci Viliama Čacha na nich prekvapivo spadli do B-kategórie. Zahral si na poslednom Hlinka Gretzky Cupe.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Mykluha v sezóne 2018/19 a v doterajšom priebehu tejto aktuálnej hrával za tím z akadémie Salzburgu. V tíme do 18 rokov nastúpil na 51 zápasov a získal skvelých 61 bodov (22+39). Predtým bol súčasťou mládežníckeho tímu Spišskej Novej Vsi. Na draft do NHL pôjde v roku 2021.

V jeho novom tíme Rouyn-Noranda Huskies sa stretne aj so slovenským útočníkom Adriánom Valigurom, ktorý je v tejto sezóne desiatym najproduktívnejším hráčom mužstva. Strelil šesť gólov a na štyri prihral.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články