Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mlynarovič ako správna záplata pre vhadzovania, Ceman je z neho nadšený

BANSKÁ BYSTRICA - V majstrovskom tíme prišlo cez leto k značným zmenám v kádri. Na prvý pohľad neviditeľné sa začalo ukazovať. Z Banskej Bystrice odišli najlepší hráči na vyhrávanie vhadzovaní, a tak počas vianočného času prišla náplasť. Samuel Mlynarovič sa svoje šance chopil vynikajúce.
Zdroj: 33308
Zdieľajte:

Zatiaľ čo v minulej sezóne mala Banská Bystrica na vhadzovania fantastických centrov, v tejto sezóne je tomu inak. V predchádzajúcom majstrovskom ročníku vyhral Éric Faille až 59,81 percent zo svojich 1035 podstúpených vhadzovaní, nesmierne dôležitý člen štvrtej formácie aj lajny pre oslabenia Matej Češík ich vyhral zo 765 až 59,61 percent. Obaja sa dostali do prvej desiatky v celej lige. Kapitán Tomáš Surový uspel v 56,82 percenta prípadov z 403, Tomáš Zigo zas zo 183 buly zvíťazil v 53,38 percenta. Až päť hráčov Banskej Bystrice, ktorí išli na vhadzovania viac ako raz, uspeli vo viac ako päťdesiatich percentách. Zaujali ešte čísla Andreja Šťastného, ktorý vyhral 53,38 percenta z 311 prípadov.

Pozrite si aj

VIDEO V pohronskom derby videli fanúšikovia parádne bitky, Hrnka vypol Trottera

V sezóne 2019/20 je situácia diametrálne odlišná. Z hráčov, ktorí podstúpili viac ako sto vhadzovaní je na prvom mieste z klubového hľadiska Jordan Hickmott, v celej Tipsport lige mu patrí päťdesiata pozícia, keď vyhral 47,14 percenta zo 140 pokusov. Miloš Bubela aj Gilbert Gabor sú pod hranicou päťdesiatich percent, Tomáš Hrnka absolvoval ešte iba 95 buly. Situáciu zachraňuje Samuel Mlynarovič, ktorý aj so zápasmi za Poprad vyhral z celkovo 291 vhadzovaní 57,04 percenta. To bol dôvod, prečo ho vedenie "baranov" zobralo do tímu.

Okrem toho strieľa góly a získava body. Trafil sa 26. decembra minulého roku pri debute na ľade MAC Budapešť. Doposiaľ nastúpil na päť stretnutí, v ktorých strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. Tréner Dan Ceman ho používa aj na presilovky a oslabenia, práve kvôli tomu, aby vyhrával buly: "Je pre nás veľkou posilou. Na ľade pracuje naplno a má zmysel pre hokej. Veľmi sa mi páčil v minulej sezóne počas semifinálovej sérii s Popradom. Má presne tie schopnosti, ktoré sme potrebovali. Okrem toho je nesmierne zodpovedný smerom dozadu, výborne zapadol do kabíny a v neposlednom rade je pre nás obrovskou posilou na vhadzovania. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sme ho chceli získať," povedal hlavný kouč "baranov".

Prečítajte si aj

Banská Bystrica zháňa legionára: Máme vytipované jedno meno, hovorí Ceman

Z možnosti získať Mlynaroviča na hosťovanie do konca aktuálneho ročníka bol nadšený: "Spoločne s Júliusom Kovalom o posilách hovoríme spolu. Bol v kontakte s Popradom, kde Mlynarovič nehrával. Prečo to tak bolo neviem, to nie je môj biznis. Volal mi a povedal, že je takáto možnosť, ktorú som veľmi rád prijal," ozrejmil. Zo svojho pôsobenia pod Urpínom sa teší aj samotný 29-ročný center: "Ja som vďačný, že môžem hrať tu v Banskej Bystrici a mám tu taký priestor aký mám. Snažím sa zaň patrične odvďačiť trénerovi. Zatiaľ sa mi to darí a myslím si, že som tu celkom fajn zapadol," tvrdí spokojný rodák z Popradu, ktorý má vo vitríne zlatú medailu za kazašský titul s Irtyšom Pavlodar.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články