Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Človek nemá na nič čas, Bartoš vyzdvihol prístup jediného hráča

MICHALOVCE - 2:1. Taký je stav po troch vzájomných meraniach síl medzi Michalovcami a Liptovským Mikulášom. Dukla potvrdila silu domáceho prostredia, aj keď sa bála o body do poslednej chvíle.
Zdroj: 32318
Zdieľajte:

Ladislav Hopkovič. 34-ročný ostrieľaný obranca, ale doposiaľ len s prvoligovými skúsenosťami. Až teraz "prišlo" aj naňho a začína chytať prvé extraligové ostrohy. Premiéra sa konala štyri dni po začiatku Nového roka. "Dlho som čakal na šancu a chvalabohu som ju dostal. Bol to kvalitný zápas, ale so smutným koncom pre nás. Napriek tomu som si ho užíval," spomína na nedávny debut v Trenčíne.

Prečítajte si aj

Na Považí sa to hemžilo bitkami: Bohunický bezdôvodne napadol Švantnera, zápas nedohrali až traja hokejisti

Odchovanec prešovského hokeja hneď pocítil veľký rozdiel medzi súťažami. "Neporovnateľné! V extralige je všetko oveľa rýchlejšie a človek nemá na nič čas. Myslím si však, že som si na to zvykol celkom rýchlo a postupne som sa snažil prispôsobiť kritériám hry," porovnáva súťažné levely Hopkovič, ktorý sa už stihol predstaviť aj domácemu publiku proti Liptovskému Mikulášu. Dukla si opäť neodpustila hluchú pasáž a umožnila súperovi, aby sa dostal na dostrel jediného gólu. Vyrovnanie sa však nekonalo. "Za stavu 3:1 sme sa trochu stiahli do obrany a neviem, z akého dôvodu. Liptáci nás zatlačili a skórovali. Bolo to naozaj vypäté, ale výhru sme si potvrdili štvrtým gólom," odfúkol si vekom pomaly už "kozák" z Prešova.

Pozrite si aj

VIDEO Od Staňu si vypočul pochvalu: Slovenský reprezentant s úžasným zákrokom v lige

Hopkovič prepísal históriu najvyššej súťaže. Príčina? Oneskorený debut takmer vo veku matadora. Dosiaľ ešte nikto takto neskoro nenaskakoval na ľad Tipsport ligy. "Už pred Trenčínom som vypísal odmenu, v ktorej bola zahrnutá aj výhra. To sa nestalo, takže až teraz budem tenší o pár Eur," usmial sa v závere rozhovoru Ladislav Hopkovič.

Prečítajte si aj

VIDEO Bizarný dôvod v Sabinove zrušil hokej: Trebišov odmietol odohrať zápas!

Druhému asistentovi Dukly Michalovce Petrovi Bartošovi sa duel hodnotil pomerne ľahko. "Mikuláš bol korčuliarsky dobrý tím, ktorému nechýbala húževnatosť. Vedeli sme, že v posledných zápasoch ťažil z presiloviek a bolo dôležité, že sme produkovali minimum faulov," stručne zhodnotil prvú novoročnú výhru líšok. Zostava nováčika sa znovu trochu upravila. "Kolba má zdravotné problémy a Mesikämmen musí pauzovať za päť vyšších trestov počas dvoch stretnutí," priblížil duo absencií v defenzíve Peter Bartoš.

Záver patril už spomínanému debutantovi Ladislavovi Hopkovičovi. "Je to skúsený hokejista. Doteraz mali prednosť mladí hráči, no Laco si svojím prístupom na tréningoch zaslúžil nomináciu na zápasy. Keby všetci takto pracovali ako on, tak sme vynikajúcim mužstvom. Svoje si odohral a veríme, že to nebolo naposledy," doplnil Bartoš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články