Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pôsobil na slávnej univerzite, tešil sa vo Švédsku: So Zvolenom chce vyhrať titul

ZVOLEN - Vianoce už trávil na Slovensku. Americký útočník Mike Parks posilnil HKM Zvolen tesne pred Štedrým dňom a v kútiku duše rozmýšľa aj nad ziskom titulom v Tipsport lige.
Zdroj: 33442
Zdieľajte:

Zatiaľ odohral trinásť stretnutí, strelil v nich päť gólov a pridal šesť asistencií. Svoje miesto má na presilovke aj v elitných útočných formáciách. Túto sezónu začínal v Kansas City Mavericks hrajúcom ECHL. Dva minulé ročníky strávil tiež v Európe. Hrával prestížnu Liigu za fínsky Sport, so švédskym mužstvom Timrå IK postúpil z Allsvenskan do SHL. Uplynulú sezónu bol jedným z lídrov rakúskeho Dornbirneru v EBEL-ke.

Prečítajte si aj

Lukáš Opáth: V Žiari sme ako malá rodina, ponuku som prijal aj kvôli možnosti viesť Urama so Stümpelom

V nedeľu ste porazili Nové Zámky vysoko 6:0. Aký to bol zápas?

"Celý tím hral veľmi dobre. Od začiatku sme pracovali na sto percent, tvrdo sme makali. Je skvelé, že to dopadlo takto."

Ty si otvoril skóre v presilovke krásnou strelou...

"Presilovky máme dobré. Dostal som prihrávku, zamieril a trafil to do rohu bránky. Mal som čas, ktorý som využil na to, aby som si našiel miesto."

Na Slovensku si niekoľko týždňov. Ako sa tu cítiš?

"Je to tu veľmi dobré. Postupom času mám viac istoty na hokejke. Liga je skvelá, veľmi kvalitná, hrajú v nej výborní hráči. Každý zápas je náročný, konkurencia je vysoká."

V tíme ste viacerí hráči zo zámoria. Určite výhoda...

"Rozhodne mi to pomáha. Hlavne po mojom príchode som to videl. Hovoril som aj s niekoľkými známymi, ktorí na Slovensku hrali v predošlých rokoch. Všetci si to tu chválili."

Myslíš na titul?

"Samozrejme. Keď hráme naplno, môžeme poraziť každého. Titul je určite v našich hlavách, avšak ideme na to postupne. Sústredíme sa na každý ďalší zápas."

University of North Dakota

Parks štyri roky pôsobil na slávnej univerzite v severnej časti USA. University of North Dakota patrí medzi skupinu najprestížnejších v celej krajine, no nielen vďaka hokejku, aj keď v histórii si NCAA v drese mužstva z tejto alma mater zahrali také esá ako trojnásobný kapitán pri ceste Chicaga Blackhawks za Stanley Cupom Jonathan Toews, legendárny brankár Ed Belfour, či T.J. Oshie, Zach Parise, Travis Zajac, Brock Boeser, Brock Nelson, Nick Schwartz či Jason Blake.

Dave Christian bol v roku 1980 členom výberu USA, ktorý na ZOH získal zlaté medaile, keď vo finále porazil "neporaziteľné" ZSSR. Univerzitný výber sa vtedy postaral o neopakovateľný "Miracle on the ice", teda "Zázrak na ľade". Neprehliadnuteľná je aj osoba basketbalovej legendy. Phil Jackson vyhral titul v NBA dvakrát ako hráč, ale ako tréner latku nasadil veľmi vysoko. V rokoch 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 a 1998 viedol pri triumfoch Chicago Bulls s Michaelom Jordanom v tíme. V rokoch 2000, 2001, 2002 a 2009 triumfoval na lavičke Los Angeles Lakers. Stal sa najúspešnejším koučom v histórii basketbalu.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články