Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Országh a Döme hľadajú príčiny problémov: Zlé návyky z klubov a vysoká záťaž mládežníkov

BRATISLAVA - Pre Slovensko skončené tohtoročné majstrovstvá sveta do 20 rokov v Česku sú často diskutovanou témou týchto dní.
Zdroj: 30315
Zdieľajte:

O neúspechu našich mladíkov sa už toho popísalo dosť. Najnovšie začali pátrať po príčinách rovnakého výsledku, ale hrozného herného prejavu dvaja bývalí reprezentanti - Vladimír Országh a Róbert Döme.

Prečítajte si aj

VIDEO Legendy reagujú na výkon SR 20 v Česku: Hrala generácia bohatých rodičov

„Dnes u nás počúvam o nejakých systémoch, čo je určite dôležité. Všetko ale stojí a padá na tom, ako hráč dokáže zareagovať na ľade. Dnes musí každý vedieť čítať hru a reagovať na ňu. Môžete mať nacvičené založenie útoku, ale pokiaľ vás bude súper neustále napádať, tak sa do toho založenia ani nedostanete," tvrdí "moderný" slovenský tréner, ktorý v uplynulých dňoch nasával cenné informácie na stáži v Nashville. Viacerí odborníci sa zhodli, že Slovensko zaostáva za inými krajinami. Rodák z Banskej Bystrici následne dodal: „Máme veľmi veľa mladých hráčov, ktorí dlhodobo robia niečo, čo by robiť nemali. V reprezentácii sa ich to snažíme odnaučiť, čo je ale veľmi nevďačná úloha. Chalanov tam totiž máte pri sebe veľmi krátko a potom ich na mesiac - dva pošlete niekam, kde im tréner hovorí niečo úplne iné a znovu sa vrátia k svojim návykom," povedal Országh.

Prečítajte si aj

VIDEO Nespokojný Petrovický, objektívny Okuliar, kritický Čajkovič

Róbert Döme súčasné problémy slovenského hokeja zaobalil do pár viet. „Najväčšou chybou je to, že deti drilujeme už v 15 či 16 rokoch, čo nie je správne. Zabíjame v nich potom kreativitu a zručnosti. A preto spomaľujú. Akonáhle dáte dieťaťu vo veku 16 či 17 rokov veľa informácií a ono vie, že chce hrať v reprezentácii, tak začne rozmýšľať, aby neurobilo chybu. Potom spomalí a prestane korčuľovať. A tam máme ten deficit. Keď totiž spraví chybu pri napádaní, tak potom stojí a Kanaďan či Švéd sa rozbehne a už ho nechytíme. Potom to vyzerá tak, že sme pomalí. Ja ale neverím tomu, že to tak je. Veď my korčuľujeme takisto ako Švédi. S pukom je to ale iné,” povedal v rozhovore pre Ticketportal TV Döme, ktorého v roku 1997 draftoval klub NHL Pittsburgh Penguins.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportdnes.sk

Diskusia

Podobné články