Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Legendy reagujú na výkon SR 20 v Česku: Hrala generácia bohatých rodičov

TŘINEC - Ohlasy na účinkovanie slovenských mladíkov do 20 rokov v Česku boli negatívne.
Zdroj: 33400
Zdieľajte:

Slovenskí juniori výsledkovo nesklamali a obsadili na šampionáte tradične ôsme miesto. Herne to však bolo viac než biedne. Suma summarum, jedna vydretá výhra s Kazachstanom a následne štyri vysoké prehry. Tréner Róbert Petrovický medzitým avizoval, žeby sa mal vrátiť projekt SR 20 do Tipsport ligy, ktorý v nej v tejto sezóne chýbal. Po skončení MS si slovo zobrali tri legendy slovenského hokeja - Jozef Golonka, Žigmund Pálffy a dvojnásobný bývalý tréner národného tímu Július Šupler.

Prečítajte si aj

VIDEO MS U20 2021: Slovensko spoznalo svojich súperov, šampionát bude opäť za morom

„Jednoducho nemáme kvalitných hokejistov. Herné činnosti a zručnosť nie sú na takej technickej úrovni, aby sme konkurovali špičkovým tímom. Toto je generácia rodičov, ktorí mali peniaze. Myslím si, že ani projekt dvadsiatky nevyrieši tento problém,“ uviedol pre sport24.sk rodák z Popradu. Legendárna "žiletka" ako volajú Golonku bol pri tejto otázke mierne kritickejší. „Aby sme oslavovali jedno víťazstvo nad Kazachstanom a tvárili sa, že sa nič nedeje, nie je správna cesta. Dvadsiatka ako projekt je totálny nezmysel, veď sústrediť na jednom mieste za veľké peniaze veľa hráčov, ktorí sa nemajú jeden od druhého čo naučiť, je hlúposť. Aj tak na MS ide len minimum hráčov z projektu. Tak čo to je za projekt?!“ položil si otázku na záver.

Prečítajte si aj

VIDEO HC Košice ohlásili novú posilu, do metropoly východu prichádza bývalý reprezentant Slovinska

Bývalá hviezda Žigmund Pálffy veci pomenoval s pomerne chladnejšou hlavou. „Treba si povedať na rovinu, že svetový hokej je inde. Nevidím do toho, ako to tam robia, ale pýtam sa, ako trénovali, čo nacvičovali, keď od začiatku decembra boli spolu a mohli by teda vedieť zvládať systémovú hru. Zaujímalo by ma, podľa čoho sa vyberali hráči. Ak podľa toho, že toto sú tí najlepší, tak to máme veľký „prúser“. To je zle. Veď toto by mali byť adepti na áčko... Ak nezvládajú už dvadsiatku, nemôžu pokračovať v reprezentácii. Netreba im nadávať, musia si to sami uvedomiť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport24.sk

Diskusia

Podobné články