Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dominantná Kanada nemala na Spengler Cupe konkurenciu, vo finále zmietla aj Třinec

DAVOS - Víťazom 93. ročníka najstaršieho turnaja na svete Spengler Cupu sa stala Kanada, ktorá vo finále porazila český Třinec jednoznačne 4:0.
Zdroj: 33350
Zdieľajte:

Na prvý gól finále sme čakali až do polovice stretnutia, kedy sa presadil Dustin Jeffrey. Zakrátko zvýšil obranca Ian Mitchell a prakticky definitívne Kanadu upokojil v 34. minúte Kris Versteeg. V poslednom dejstve si "javorový list" vedenie postrážil a Jeffrey ho ešte zvýšil. Tromi asistenciami sa blysol kapitán Maxim Noreau. V zápase nastúpili aj Mathew Maione a Éric Faille, obranca DVTK Jegesmedvék Miškolc Nick Ross v poslednom stretnutí nehral.

Prečítajte si aj

Slovan získal do obrany výraznú posilu so skúsenosťami z NHL, v najbližších dňoch predstaví dvoch zámorských útočníkov

Kanada výhrou na tomto ročníku zároveň prepísala historické štatistiky, nakoľko vyhrala šestnásty raz a osamostatnila sa na prvej priečke. Druhý HC Davos má pätnásť víťazstiev. Najproduktívnejším hráčom Spengler Cupu 2019 je kanadský útočník Kevin Clark, ktorý strelil šesť gólov a pridal dve asistencie. Gólovo neudrel len vo finále. Zach Fucale si v semifinále a finále udržal čisté konto. Kanada dokopy inkasovala len dvakrát. Třinec sa do finále dostal ako prvý český klub od roku 2004, kedy sa to podarilo Sparte Praha.

Do All-Stars tímu turnaja sa dostal aj slovenský obranca Martin Gernát, na súpiske pre finále ale nefiguroval. Doplnili ho brankár Zach Fucale, obranca Maxim Noreau a trojica útočníkov Kevin Clark (všetci Kanada), Matt D´Agostini (HC Ambri-Piotta) a Aron Chmielewski (HC Oceláři Třinec).

Prečítajte si aj

Komisia rozhodcov dala Slovanu za pravdu: Arbiter Štefík, ktorý chyboval v zápase s Košicami, dostal dva tresty

Kanada - HC Oceláři Třinec 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 30. Jeffrey (Tambellini, Versteeg), 32. Mitchell (Noreau, Clark), 34. Versteeg (Noreau, Jeffrey), 45. Jeffrey (Noreau)

Kanada: Fucale – MacDonald, Noreau, Wiercioch, A. Grant, Maione, Postma, Mitchell – Versteeg, Jeffrey, Clark – DiDomenico, Winnik, Danforth – Boychuk, Fehr, Jooris – Upshall, Tambellini, Maxwell – Faille

Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Haman, D. Musil, Hrachovský, Zahradníček, M. Adámek – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Mikulík, Novotný – Szturc

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články