Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spengler Cup bude mať po 15 rokoch účastníka zo Švédska, spolupráca s fínskym hokejom pokračuje

DAVOS - V roku 2021 bude súčasťou Spengler Cupu aj jeden z najlepších tímov Európy za posledné roky - Frölunda, zo švédskej SHL-ky.
Zdroj: 31000
Zdieľajte:

"Indiáni" v posledných piatich sezónach dvakrát vyhrali domácu súťaž a až trikrát prestížnu Ligu majstrov. Na Spengler Cupe to ale bude prvá účasť tejto organizácie. Navyše, švédsky klub na najstaršom turnaji sveta nefiguroval už nejaký ten piatok. Posledné mužstvo z krajiny "Tre Kronor" si v Davose zahralo v roku 2006, bola to Mora IK.

Prečítajte si aj

Kanada nedala Davosu žiadnu šancu, po fantastickom výkone postupuje na Spengler Cupe do semifinále

Zatiaľ jediným švédskym víťazom je Färjestad BK. Víťazstvo bral v rokoch 1993 a 1994. Roky 1989, 1992 a 1997 mu priniesli prehry vo finále. Vo finále neuspeli ešte AIK Štokholm (1950, 1978), MoDo Hockey (1964), VIK Västerås HK (1965) a Rögle BK (1968).

Zároveň bola na ďalšie tri roky predĺžená už pätnásťročná spolupráca medzi Spengler Cupom a fínskou Liigou. Aj počas ďalších troch vydaní turnaja príde najlepšie hodnotený fínsky klub, ktorý sa nekvalifikoval do Ligy majstrov. Pred rokom KalPa Kuopio brala titul, tento rok sa vo švajčiarskych Alpách predstavuje TPS Turku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články