Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanada nedala Davosu žiadnu šancu, po fantastickom výkone postupuje na Spengler Cupe do semifinále

DAVOS - Druhým semifinalistom Spengler Cupu 2019 sa stal výber Kanady, ktorý v poslednom stretnutí základných skupín porazil domáci HC Davos jednoznačne 5:1.
Zdroj: 33247
Zdieľajte:

Hráči "javorového listu" celé stretnutie od začiatku kontrovali. Už v tretej minúte otvoril skóre MacDonald, o minútu ho zvýšil Jeffrey. V prostrednom dejstve sa potom trafili Fehr, svojim štvrtým gólom na turnaji Clark a Grant. V závere len znižoval Luca Hischier. V zostave Kanady figurovala dvojica z Tipsport ligy Nick Ross (DVTK) a Kris Versteeg (Nitra). Hral aj Mathew Maione, Éric Faille sedel len na tribúne.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš získal na hosťovanie do konca sezóny útočníka z Banskej Bystrice

Kanada a HC Ambri-Piotta si tak počkajú na súperov do semifinále. V nedeľu uvidíme štvrťfinálové zápasy TPS Turku - HC Davos (15:10) a HC Oceláři Třinec - Salavat Yulaev Ufa (20:15). Víťaz prvého stretnutia sa postaví v pondelkovom semifinále proti Kanade, úspešnejší z druhého merania síl zas narazí na HC Ambri-Piotta. Finále je na programe v utorok 31. decembra o 12:10.

Kanada - HC Davos 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)

Góly: 3. MacDonald (A. Grant), 4. Jeffrey (Jooris, Maione), 28. Fehr (Winnik, Wiercioch), 31. Clark (Versteeg), 38. A. Grant (DiDomenico) – 45. Hischier (Rantakari, Corvi)

Kanada: Tomkins – MacDonald, Noreau, Grant, Wiercioch, Postma, Maione, I. Mitchell, Ross – Clark, Jeffrey, K. Versteeg – Riley, Maxwell, DiDomenico – Jooris, Fehr, Winnik – Danforth, Tambellini, Upshall

HC Davos: Van Pottelberghe – Jung, Du Bois, Guerra, Rantakari, Kienzle, Heinen, Stoop – L. Hischier, M. Wieser, Corvi – Kessler, Ambühl, Baumgartner – S. Aeschlimann, Frehner

Prečítajte si aj

Neskutočný výsledok: Rusko v šlágri MSJ totálne rozobralo Kanadu!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články