Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šláger kola rozhodli nájazdy

Čo prinieslo 4. kolo domácej extraligy? Na programe bola aj repríza minulosezónneho finále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - Dukla Trenčín 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)

Góly: 14. Štrauch, 29. Paločko (Takáč), 38. Matis (Paukovček, Malina), 40. Sýkora (Bartečko, Boltun) - 16. Radivojevič (Mikula). Rozhodovali: Lauff - Gajan, Smrek, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1250 divákov.

Pod Tatrami sa hral od začiatku obojstranne útočný hokej. Do vedenia mohol poslať domácich Paločko, keď tesne minul prázdnu bránku po peknej kombinácii celého tretieho útoku. V 14. minúte už Poprad vyhrával. Medzi kruhy sa individuálne pretlačil Štrauch a Konrádovi nedal šancu - 1:0. Vojaci z Trenčína dokázali rýchlo odpovedať. Kombinačnú akciu na jeden dotyk zakončil ponad Kostúrovu lapačku skúsený Radivojevič. Čo nevyšlo Paločkovi v prvej tretine, vynahradil si v 29. minúte. Po Takáčovej prihrávke za obranu si blafákom položil gólmana a skórovať tak pre neho už nebol problém - 2:1. O dva góly domáci Trenčanom odskočili až v 38. minúte, skrytá strela spoza hráča z Matisovej hokejky skončila na prekvapenie všetkých v sieti. "Kamzíci" boli pri chuti a iba pár sekúnd pred odchodom do šatní hosťom priťažil ešte Sýkora. Do tretieho dejstva vykorčuľovala Dukla s cieľom spraviť niečo s výsledkom. S pribúdajúcimi minútami na ľade rástla nervozita a s trestami sa roztrhlo vrece. Domáci i hostia si preto vyskúšali rôzne presilovkové formáty, ani jedno z mužstiev ale početnú výhodu využiť nedokázalo. Keď šesť minút pred koncom zápasu pred Konrádom nepochodil ani Gašparovič, hosťom sa už nepodarila ani kozmetická úprava výsledku.

MsHK DOXXbet Žilina - HKM Zvolen 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Góly: 30. Milan Procházka (trestné strieľanie) - 16. Michal Chovan (L. Jurík), 56. Škvaridlo (P. Hraško, Michal Chovan), 57. L. Jurík (Škvaridlo, Michal Chovan), 59. Brabenec (Puliš, M. Juraško). Rozhodovali: Müllner - Junek, M. Tvrdoň, vylúčení: 4:1, navyše: Bobček (Žilina) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 585 divákov.

V Žiline sa hral od úvodných sekúnd svižný hokej, ale bez výraznejších šancí na jednej či druhej strane. Prvú veľkú možnosť videla hŕstka divákov až v 12. minúte. Vo vlastnom oslabení unikol Kristek, ale v nájazde zakončil len do brankára Šimka. Domáci potom získali výhodu presilovej hry, hrali ju však staticky a súperovu bránu neohrozili. Po jej skončení sa udreli Zvolenčania, po prihrávke Lukáša Juríka otvoril skóre stretnutia Michal Chovan. V polovici stretnutia Šimko podrazil unikajúceho Procházku a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Faulovaný hráč ho pomedzi betóny súperovho brankára premenil - 1:1.Tretie dejstvo ponúklo spočiatku obojstranne vyrovnaný hokej. Najskôr sa k puku dostal nikým nekrytý Lukáš Jurík, ale blafákom zakončil vedľa brány. Na opačnej strane po chybe súperovej obrany neprekonal Šimka z bezprostrednej blízkosti Haluza. V 56. minúte Bobček narazil na mantinel Martina Ďalogu a zvolenský hráč opustil klzisko na nosidlách. Žilinský obranca inkasoval päťminútový trest, navyše si k nemu o chvíľu prisadol aj jeho spoluhráč Šimko. Dlhú početnú výhodu hostia využili hneď dvakrát – najskôr zakončil kombináciu už do prázdnej brány Škvaridlo, o 44 sekúnd neskôr pridal tretí gól Lukáš Jurík. Skvelý zvolenský záver dokončil v 59. minúte Brabenec.

HK Nitra - HC Košice 5:4 pp a sn (1:0, 1:2, 2:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 1. Tománek, 40. H. Ručkay (Jeremenko), 52. L. Novák (Tománek), 60. H. Ručkay, rozhodujúci nájazd Tománek - 32. Černák (Lapšanský), 39. Jánošík (Kolena, Lapšanský), 48. Bartoš (Spilar), 56. Kolena (Stupka, Chovan). Rozhodovali: Kubuš – Výleta, Šefčík, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 2862 divákov

V súboji minuloročných finalistov si diváci nestihli ani sadnúť na svoje miesta a Tománek po individuálnej akcii otvoril skóre stretnutia. Hostia pohrozili v 6. minúte a Lakosil musel zasahovať mimo svojho bránkoviska. V 12. minúte boli domáci blízko druhému gólu, kedy sa Slovák preštrikoval cez obranu hostí a pred vybiehajúcim Melicherčíkom tečoval puk, ktorý skončil na ľavej tyčke bránky Košíc.V druhej tretine prišiel nešetrný zákrok Hrnku na Kloza, po ktorej mali domáci k dispozícii päťminútovú presilovú hru, ktorú však nevyužili. Košice následne otočili skóre stretnutia po góloch Černáka a Jánošíka. Henrich Ručkay gólom do šatne opäť vyrovnal stav stretnutia. V poslednej časti hry boli Košice aktívnejšie, čo dokázali aj gólom Bartoša v 48. minúte. Lukáš Novák v presilovke vyrovnal po prihrávke od Tománeka. Misky váh na stranu hostí priklonil necelých päť minút pred koncom Kolena. Nitra v závere vrhla všetky sily do útoku a po chybe hosťujúceho mužstva poslala zápas do predĺženia. V predĺžení mala Nitra k dispozícii presilovú hru a Lukáš Novák nastrelil tyčku. Na rad prišli samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Tománek.

HK 36 Hant Skalica - MHC Mountfield (Martin) 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly:

45. Mráz (Jankovič) - 9. Markovič (Galamboš, Ďatelinka), 39. Varga (Smrek, Markovič). Rozhodovali: Bundil - Kacej, Stanzel, vylúčení: 3:4, navyše: Mikeska 2+2 - Illo 2+2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1124 divákov

Obe mužstvá hrali od začiatku zo zabezpečnej obrany. Prvej chyby sa dopustili hostia, no presilovú hru domáci nevyužili. Hra postupne naberala na tempe a po peknej kombinácii prvej martinskej päťky Markovič v 9. minúte dostal hostí do vedenia strelou pod hornú žŕdku. V závere tretiny Skalica zrýchlila hru, bola viac pri puku, no pred bránkou súpera jej hra nemala potrebný dôraz a tak Čech v bránke hostí kryl s prehľadom všetky strelecké pokusy. Druhú tretinu začali obe mužstvá vo svižnom tempe. Útoky sa striedali na oboch stranách a Skalica postupne prevzala taktovku. Brankár hostí vytiahol niekoľko pekných zákrokov a tak Stumpf ani Méry neuspeli. Prišla presilová hra hostí, no ani ju nedokázali zúžitkovať. V nasledujúch minútach tempo ubudlo, prišla séria nepresností, čo v závere hostia využili na strelenie gólu do šatne po Vargovom doklepnutí. Tretiu tretinu začali domáci tlakom na súperovu bránku s cieľom vrátiť sa do zápasu. Prišla 44. minúta a ich presilová hra, ktorú Mráz využil, keď v 45. znížil na 1:2. Domáci dostali krídla, zrýchlili hru, zvýšili nasadenie, hra mala dobré tempo. V závere nevyužili obe mužstvá výhodu presiloviek, gól nepadol ani pri power play Skalice a tak sa zápas skončil víťazstvom hostí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články