Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kanadská legenda talianskeho hokeja sa v štyridsiatke vracia do hry

ASIAGO - Už 40-ročný brankár Frédéric Cloutier sa vracia na ľadové plochy, podpísal krátkodobý mesačný kontrakt do 31. januára 2020 s talianskym Asiagom.
Zdroj: 31816
Zdieľajte:

V tomto mužstve odchytal posledné tri sezóny. V minulosti strávil štyri sezóny v inom talianskom tíme Ritten/Renon, vďaka čomu sa ako Kanaďan dostal k možnosti reprezentovať Taliansko. Chytal zaň aj na MS A-kategórie v roku 2017 a MS B-kategórie o rok skôr. Rodák z mesta St-Honoré v Quebecu nikdy nebol draftovaný do NHL. Niekoľko sezón však chytal v ECHL a AHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Posledný piatok roku 2019 priniesol v KHL viacero zaujímavých prestupov

Minnesota Wild a New York Islanders ho párkrát použili v dueli profiligy ako dvojku, do hry nikdy nezasiahol. V Európe chytal aj za rakúsky Graz 99ers, nemecké tímy Starbulls Rosenheim a Bietigheim Steelers či fínske KooKoo aj IFK Helsinki. Dvakrát vyhral taliansku ligu, raz AlpsHL.

Asiago je účastníkom nadnárodnej Alpskej hokejovej ligy, ktorú v roku 2018 vyhralo. Taktiež je päťnásobným majstrom Talianska. Jeho brankárskou jednotkou je Gianluca Vallini, najproduktívnejším hráčom Kanaďan Steven McParland, ktorého brat Nick v minulosti nastupoval aj za HC Mikron Nové Zámky. Súčasťou tímu je i mladý slovenský útočník Marek Vankúš.

Prečítajte si aj

Ruský veľkoklub prehral na Spengler Cupe aj druhý zápas, vo veľkej dráme nestačil na posledný tím fínskej Liigy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články