Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Třinec vyhral titul v Extralige aj vďaka Spengler Cupu, bývalý brankár Slovana tam takmer prišiel o srdce

DAVOS - Hokejistov Třinca čaká druhý rok po sebe najstarší hokejový turnaj sveta - Spengler Cup, kde chcú ísť čo najďalej.
Zdroj: 27034
Zdieľajte:

Skúsený útočník Martin Adamský verí, že "oceliari" sa v tomto kalendárnom roku tešili z titulu v Extralige aj vďaka takejto skúsenosti: "Môj osobný názor je, že sme z toho ťažili vo finále. Päť dní v nadmorskej výške nám pomohlo. Zanechalo to v nás dobrý dojem a myslím si, že aj keď sme mali ku koncu sezóny možno viac šťastia, tak aj viac fyzických síl," hovorí.

Prečítajte si aj

Až ma zamrazilo, opisuje Golian pocity po vyradení z nominácie. Kamarátom bude fandiť doma

Třinec začne Spengler Cup 26. decembra večer, kedy ho čaká duel s tímom Kanady: "Budú jedným z favoritov turnaja. Budeme sa snažiť s ňou držať krok. Dúfam, že v skupine porazíme aspoň Davos a necháme to otvorené. Na druhej strane, pravidlá sú také, že aj keď prehráme, tak stále môžeme postúpiť," nechal sa počuť Adamský.

Pred rokom si síce v Třincom na turnaji nezahral brankár Jakub Štepánek, ktorý svojho času pôsobil aj v Slovane Bratislava, avšak Spengler Cup už vyhral ako hráč SKA Petrohrad v roku 2010: "Vo finále sme porazili Kanadu 4:3, viedli sme však tesne pred koncom 4:1. Vtedy sme boli vo Švajčiarsku dlhšie, odohrali sme tam aj zápas KHL. Boli to krásne sviatky," tvrdí.

Prečítajte si aj

VIDEO Deň pred štartom zmena, mladý útočník bude hrať na Spengler Cupe nakoniec za iný tím ako mal

Aj Štepánek sa prikláňa k názoru, že pobyt vo vysokohorskom prostredí môže pomôcť: "Neviem síce presne ako dlho tam musíte byť, ale určite to pomáha. Pamätám si, že keď sme tam prišli v roku 2010 a trénovali sme, realizačný tím sledoval naše srdce. Dvakrát ma poslali tréneri z ľadu skôr. Takmer mi vyskočilo srdce z tela," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.blesk.cz

Diskusia

Podobné články