Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banskobystrická váha pokľakla pred košickou, rozhodcovia porušili pravidlá

KOŠICE - Oceliarov nezastavil ani týždňový výpadok. V Steel aréne privítali majstra z Banskej Bystrice. Súboj sa vyvíjal v ich prospech, ale hráčov spod Urpína vrátil do hry Jääskeläinen. To, že zápasy týchto mužstiev sú vždy vybičované, podčiarkli aj situácie z prvej a druhej tretiny, kedy videli diváci dva pästné súboje.
Zdroj: 32760
Zdieľajte:

V skutočnosti mohlo byť všetko inak. Banská Bystrica mohla ísť ako prvá do vedenia, ale rozhodcovia hosťujúci presný zásah neuznali. "Mali sme zobrať Challenge a možno by gól platil. Súhlasím s vami, že duel mal všetky potrebné atribúty. Celkovo bol zábavný," povedal obranca majstra Ján Brejčák.

Prečítajte si aj

VIDEO Nezastaviteľní Slováci v zámorí

Neuznanému gólu predchádzala situácia, kedy Gabor sa dostal do kontaktu s brankárom Košarišťanom. Ako to teda videla lavička HC 05? "Veľmi dobre som to nevidel, ale myslím si, že košický hráč natlačil nášho do bránkoviska. Preto som názoru, že tento gól nám mal byť pripísaný," doplnil tvrdý zadák baranov. Hokejisti zo stredného Slovenska radi produkujú tvrdý a fyzický hokej. V konečnom dôsledku aj vďaka tomu vyviedli Košice z hernej pohody a dokázali vyrovnať z 2:0 na 2:2. "Chceli sme hrať svoj systém. Všetci vedia, akým štýlom sa prezentujeme," ťažšie zo seba ťahal vety dôrazný Brejčák. Tretia tretina bola o tom, kto dá gól, vyhrá. Vyšlo to na domácich hokejistov.

Prečítajte si aj

VIDEO Topoľčany zbroja: Prichádza bývalý útočník Nových Zámkov či Trenčína

"Súper mal viac šťastia. Strelecky sme mali navrch. Stačí ale trošku nepozornosti a všetko ide iným smerom," pokračoval popradský odchovanec. Ten sa dostal do pästnej výmeny už v prvej tretine, keď jeho súperom bol Martin Belluš. Pred Beskorowanym vznikla skrumáž, z ktorej vyšli práve tieto dve ťažké váhy. Výsledok? Domáci útočník dobre mierenou ranou poslal k ľadu svojho bývalého spoluhráča. "K hokeju to patrí. Už som sa vyjadroval do kamery po tretine, že som si chránil svoju stranu. Keď si dobre pamätám, do dorážky išiel Rapáč s Bellušom a stalo sa to, čo sa stalo," pokračoval Brejčák a poukázal aj nespravodlivý trest od rozhodcov. "Nezhodil som rukavice, nemal som dostať desaťminútový trest," uzavrel Ján Brejčák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články