Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Petrovický uvoľnil šesť hráčov do materských klubov, stále však majú šancu dostať sa na MSJ

BRATISLAVA - Šesť hráčov, ktorí bojujú o nomináciu na MSJ, budú v najbližšom období pôsobiť v materských kluboch, kde odohrajú zápasy Tipsport ligy a českej Extraligy.
Zdroj: 33124
Zdieľajte:

Poltucet tvoria Oliver Turan (Detva), Oliver Fatul (Zvolen) a útočníci Martin Chromiak, Nicolas Ferenyi (obaja Trenčín), Jakub Nespala (Poprad/Spišská Nová Ves) a Michael Drábek (Liberec). Tréneri sa pre tento krok rozhodli v rámci gradácie záverečnej fázy prípravy na juniorský šampionát v Česku. Do oznámenia finálnej nominácie 23. decembra po poslednom prípravnom stretnutí s Ruskom v Žiline chcú mať všetkých hráčov v zápasovej záťaži.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 hviezd, ktoré už naplno zarezávajú v NHL a nezúčastnia sa MSJ

„Všetci chlapci, ktorí odišli do klubov, sú stále súčasťou tímu. Tí, ktorí zostali, majú z krátkodobého hľadiska isté len to, že absolvujú nasledujúce tréningy a nastúpia v prípravnom zápase proti Česku. Nechceli sme, aby zvyšní hráči zostali sedieť na tribúne. Využili sme tak výhodu prípravy v domácich podmienkach a administratívne pozmenili nomináciu, aby mali šiesti chlapci zápasovú prax vo svojich kluboch. V najbližších dňoch odohrajú niekoľko duelov, budú v zápasovom tempe, čo je skvelé. Pre trénerský štáb je ideálny stav, aby všetci hrali. Z hľadiska finálnej nominácie je všetko otvorené,“ ozrejmil tréner Róbert Petrovický pre hockeyslovakia.sk.

Nominácia SR 20 na prípravný duel s Českom (22. 12. 2019 o 14.30 v Třinci)

Brankári: Samuel Hlavaj, Samuel Vyletelka, Jakub Lackovič

Obrancovia: Martin Bučko, Boris Česánek, Marcel Dlugoš, Andrej Golian, Samuel Kňažko, Dávid Mudrák, Marko Stacha, Martin Vitaloš

Útočníci: Maxim Čajkovič, Viktor Ďurina, Róbert Džugan, Martin Faško-Rudáš, Dominik Jendek, Kristián Kováčik, Jakub Minárik, Marek Minárik, Michal Mrázik, Oliver Okuliar, Adam Paulíny, Daniel Vladimír Tkáč

Prečítajte si aj

VIDEO Kanada berie na Spengler Cup aj dlhoročného hráča NHL, ktorý nikdy nehral v národnom tíme
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články