Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Džentlemenská dohoda, ktorú môže ľutovať: Fabbri po zranení chytil formu, NHL našla novú hviezdu

DETROIT - Kanadský útočník Robby Fabbri bol považovaný za nastávajúcu hviezdu NHL. Jeho rozlet ale výrazne skomplikovalo zranenie kolena.
Zdroj: 6574
Zdieľajte:

V roku 2014 si ho St. Louis Blues vybralo v prvom kole. Krátko na podpísal profesionálny kontrakt. Pri debute v NHL, ktorý zažil 8. októbra 2015 strelil dokonca gól Edmontonu Oilers. 28. decembra 2016 už hattrickom zostrelil Philadelphiu Flyers a zdalo sa, že Blues majú novú hviezdu. Všetko však prekazilo zranenie. Vo februári 2017 si vážne poranil koleno a vynechal zvyšok ročníka 2016/17.

Keď sa vrátil do tréningu, tak v kempe pred sezónou 2017/18 si rovnaké koleno zranil znova a rok nemohol nastúpiť do zápasu. Vrátil sa až na začiatku ročníka 2018/19, kedy pôsobil aj na farme. Za 32 zápasov v základnej časti a desať v play-off však získal iba sedem bodov a aj keď sa právom tešil zo Stanley Cupu, tak aj on tušil, že k nemu neprispel najväčšou mierou.

Prečítajte si aj

Reszegh skvelým vstupom do Tipsport ligy prekvapil aj sám seba, s DVTK chce do prvej šestky

Určite sa už vtedy jeho sústredenie krátko po oslavách začalo upierať na štart nového ročníka. Musel konečne presvedčiť a hodiť ťažké zranenie za hlavu, aby začal napĺňať svoj obrovský talent. St. Louis Blues mu vyjadrilo podporu, avšak generálny manažér klubu s Fabbrim uzavrel ústnu džentlmenskú dohodu. Ak sa mu nebude dariť, tak ho vymení do iného klubu, aby dostal nový impulz a prakticky bez toho, aby žiadal nejakú vysokú protihodnotu.

V deviatich stretnutiach aktuálnej sezóny rodák z ontarijského mesta Mississauga bodoval len raz a Doug Armstrong svoje slovo dodržal. Fabbri sa výmenou za Jacoba de la Roseho sťahoval do Detroitu Red Wings, kde naozaj prežil znovuzrodenie. Pri debute v zápase s Bostonom Bruins strelil dva góly. Doposiaľ v drese "červených krídel" odohral šestnásť zápasov a získal pätnásť bodov za osem gólov a sedem asistencií. Našla NHL novú hviezdu?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články