Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Reszegh skvelým vstupom do Tipsport ligy prekvapil aj sám seba, s DVTK chce do prvej šestky

MIŠKOLC - Jedným z prekvapení tejto sezóny je rumunský útočník Tamás Részegh. Stále ešte len 22-ročný hokejista prišiel pred začiatkom sezóny do DVTK Jegesmedvék Miškolc, kde sa rýchlo zaradil medzi lídrov tretej najlepšej ofenzívy v Tipsport lige. Sám hovorí, že takýto skvelý štart ročníka hlavne z osobného hľadiska nečakal, získal už 20 kanadských bodov.
Zdroj: 33121
Zdieľajte:

Do reprezentačnej prestávky vstúpil DVTK na siedmom mieste. Vládne s týmto umiestnením spokojnosť?

"Spokojní nemôžeme byť nikdy, pretože vždy je niečo, čo môžeme zlepšiť. Posledné zápasy nám nevyšli tak, ako by sme si predstavovali. Prehrali sme štyrikrát po sebe. Vždy je ťažké zlomiť takúto neúspešnú sériu, ale našťastie sme to dokázali, dva zápasy sme vyhrali. Náš cieľ je skončiť po základnej časti v TOP 6 a dostať sa do play-off. Momentálne sme na siedmom mieste, čiže spokojnosť nie je. Pred nami je však veľa zápasov a šancu dostať sa vyššie máme. Je to len v našich rukách."

Ako by si zhodnotil doterajší priebeh sezóny z tímového hľadiska?

"Doterajší priebeh z tímového hľadiska hodnotím viac-menej pozitívne. Ukázali sme, že máme kvalitu, porazili sme aj prvé dva či tri tímy a keď hráme to, čo chceme a všetci ťahajú za jeden koniec, tak môžeme dokázať veľmi veľa."

Prečítajte si aj

Abdul si na ľade verí oveľa viac a prenáša to do zisku bodov, tímovému úspechu pomáha výborná partia

V podstate len dva tímy strelili viac gólov. Čím je spôsobená tá vaša výborná ofenzíva?

"Máme veľa skúsených útočníkov aj obrancov, ktorí sú takisto súčasťou ofenzívnej hry. Mnohí hráči odohrali veľmi veľa zápasov po celom svete a keď dostanú šancu, tak ju premenia. Našou veľkou výhodou je presilová hra. Máme v nej dvadsaťpercentnú úspešnosť, čo je tretie najlepšie číslo v lige, čiže výborná ofenzívna je spôsobená aj tým."

Ty osobne si získal 20 bodov. Ako hodnotíš svoje výkony a ako si s nimi spokojný?

"Ja som zatiaľ veľmi spokojný a trošku aj prekvapený s tým, ako mi vyšiel doterajší priebeh základnej časti. Keby mi niekto pred sezónou povedal, že to bude v decembri takto, neveril by som mu. Som veľmi šťastný, že sa mi darí a snažím sa aj naďalej pracovať naplno, aby mi to vydržalo až do konca."


  • Tamás Reszegh v minulej sezóne odohral za SC Csíkszereda v Erste lige 53 zápasov (19+39) a v rumunskej súťaži 24 duelov (18+29). Dokopy nastúpil na 77 stretnutí s bilanciou 37 gólov a 68 asistencií. Následne reprezentoval Rumunsko na MS B-kategórie, v piatich zápasoch bodoval trikrát (1+2).

Zatiaľ si inkasoval len 6 trestných minút. Čím si to vysvetľuješ?

"Na toto neviem presne odpovedať, ale nikdy som počas kariéry nemal veľa trestných minút. Vždy sa snažím hrať bez faulu, aby sme neboli oslabení. Radšej som na ľade ako na trestnej lavici (smiech)."

Prišiel si do novej súťaže. Čo hovoríš na kvalitu Tipsport ligy?

"Ja si myslím, že je to veľmi kvalitná súťaž. Vždy sa musíte pripraviť stopercentne na každý zápas, pretože ak nejdeš na sto percent, tak súper to hneď dokáže využiť. Každý môže hrať vyrovnaný zápas s každým. V lige hrá veľa skúsených hráčov a takisto aj kvalitných legionárov. Povedal by som, že v Tipsport lige je veľmi rýchly a technický hokej."

Prečítajte si aj

Narodil sa vo florbalovom meste, v Banskej Bystrici vyhorel a ukončil kariéru, ako tréner sa tešil z titulu vo Švédsku

Na Slovensku si hrával dva roky za Ružinov v kategórii U18. Ako si spomínaš na toto pôsobenie?

"Na toto pôsobenie mám veľmi dobré spomienky. Prvý rok bol pre mňa ťažký, čo sa týka hokeja aj nového jazyka, ale druhý rok som sa cítil veľmi dobre. Našiel som veľa dobrých kamarátov, s ktorými som v kontakte do dnešného dňa. Vtedy som sa aj naučil po slovensky, tento jazyk používam veľmi často. Teraz, keď hrám v Tipsport lige, tak ešte viac. Je to pre mňa veľká výhoda."


  • V Ružinove boli jeho spoluhráčmi napríklad Roman Žitný, Filip Krivošík, Martin Fehérváry, Adam Liška, Adam Růžička, Daniel Demo alebo Jakub Lackovič. V druhej sezóne bol najproduktívnejším hráčom tímu. Tamás Reszegh následne odohral dva roky v juniorke českého Chomutova aj s Filipom Krivošíkom, Jakubom Meliškom či Jakubom Laukom.

Aké jazyky ešte ovládaš?

"Okrem slovenčiny rozprávam po maďarsky, rumunsky a anglicky."

Reprezentuješ Rumunsko. Akú popularitu má hokej v tejto krajine?

"V Rumunsku, bohužiaľ, hokej nie je veľmi populárny. Veľmi veľa hráčov odchádza preč už okolo pätnástich rokov. Ak majú teda možnosť. Podobne to bolo aj u mňa, nakoľko v zahraničí sú lepšie podmienky a možnosť hrať kvalitnejšie súťaže. Najlepšie tri rumunské tímy chodia hrať maďarskú Erste ligu a z tých troch tímov sa vyberajú aj hráči do reprezentácie. Preto sa zlepšuje náš národný tím, keďže hokejisti prídu z kvalitnejšej súťaže. V Csikszerede, kde so sa narodil, je ale hokej na prvom mieste. Všetko je tam o hokeji, na každý zápas chodí dve až tri tisíc ľudí a fanúšikovia sú nesmierne fanatickí. Tam je hokejová nálada na vysokej úrovni. Ako dieťa som sníval o tom, že budem hrať pred takýmto publikom. V minulej sezóne som to zažil a bol to vynikajúci pocit."


  • Tamásov brat Zsolt Andras Reszegh v tejto sezóne pôsobí v juniorske švédskeho klubu HC Vita Hästen. V minulej sezóne si spolu zahrali niekoľko zápasov za SC Csíkszereda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články