Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Postup do semifinále Ligy majstrov je pre Hradec veľký úspech, teší sa Rosandič. Švajčiarsky pohár absolvuje ako divák

HRADEC KRÁLOVÉ - Obranca Mislav Rosandič so svojim HK Mountfield Hradec Králové postúpil do semifinále Ligy majstrov, kde teraz čaká dvojzápas so švédskym Djurgårdenom.
Zdroj: 29277
Zdieľajte:

Český hokej tak budem mať zastúpenie medzi štyrmi najlepšími v CHL štvrtý raz po sebe. V sezóne 2016/17 sa až do finále dostala Sparta Praha, minulé dva ročníky vystavili semifinálovú stopku Třincu, Libercu a Plzni: "Je to úspech pre Hradec. Som rád, že české mužstvo sa znova dostalo do semifinále a neostalo to bez českého zástupcu," hovorí Rosandič pre hokejovysvet.sk.

Hradec vo štvrťfinále vyradil EV Zug. Najskôr remizoval 1:1, avšak na švajčiarskom ľade vyhral jasne 4:0, čím potešil svojich fanúšikov: "Oni mali veľmi dobrý nástup, prvú tretinu nás pokrútili, ale udržali sme to, ustáli sme to a v druhej tretine sme dali rýchle góly, následne sme si to postrážili," tešil sa rodák zo Záhrebu. Najbližším súperom bude švédsky Djurgarden IF, ktorý do semifinále Ligy majstrov prenikol premiérovo.

Prečítajte si aj

Brezniansky čakateľ dostal šancu a chce ju využiť naplno, táto sezóna je prelomová

"Ideme ďalej. Máme Djurgarden, ale okrem nás tam ostali už len švédske tímy. Chceme sa pripraviť, aby sme vyhrali. Všetky švédske kluby sú kvalitné. Ak by sme si ale mohli vybrať, brali by sme rovnakého súpera, pretože Frölunda a Luleå, ktorí tvoria druhú dvojicu, sú v lige na špici tabuľky. Máme teda najprijateľnejšieho súpera," myslí si Mislav Rosandič. Spomínané duo z druhého semifinále je pritom držiteľom štyroch titulov v CHL. "Indiáni" sa tešili trikrát, celok z Coop Norrbotten arény raz.

Keď ste v semifinále, ciele sú vždy tie najvyššie: "Nad víťazstvom ešte nerozmýšľame, ideme krok po kroku, súperov berieme ako prídu. Samozrejme, každý chce vyhrať, bol by to obrovský úspech," uvedomuje si mladý obranca. Odvety štvrťfinále CHL boli na programe počas reprezentačnej prestávky: "Trochu sme si skrátili voľno. Hlavne, že sme postúpili a uvidíme, ako to pôjde ďalej. Máme však nahustený program, nacestujeme sa, ale je to celkom dobré, že keď odohráme zápasy v Lige majstrov, tak sa vieme naštartovať do ligy. Je to zmena, hlavne keď hráme vonku. Môže to byť impulz do Extraligy," vysvetľuje 24-ročný bek pre hokejovysvet.sk.

Mužstvo dostalo po postupe zaslúžený oddych. Užije si ho aj Mislav Rosandič, pretože pozvánku na Švajčiarsky pohár od Craiga Ramsayho s Miroslavom Šatanom neobdržal: "Bol som na Nemeckom pohári, teraz som bol ako náhradník, dali šancu iným. Chcú mať širší káder, aby poznali všetkých. Hrajú to teda na kartu širšieho výberu. Keď ma zavolajú rád prídem, keď nezavolajú, tak si oddýchnem," usmieval sa "Rosa", ktorý si stretnutia národného tímu nenechá ujsť.

Prichádza tak ideálna pauza pred ďalším pokračovaním Extraligy. Hradec sa momentálne nachádza na ôsmom mieste tabuľky: "Začiatok sme mali kostrbatý, manažment sa potom rozhodol zavolať trénera Vlada Ružičku, ktorý uznáva iný štýl hokeja ako ten, ktorý sme hrali. Nejakých 6 -7 zápasov to trvalo, potom sa to však utriaslo a osvojili sme si nové návyky. Z posledných ôsmich zápasov máme dobrú bilanciu, vyhrali sme päť stretnutí a jeden sa dostal do predĺženia, už je to teda trošku lepšie," opisuje doterajší priebeh ročníka obranca Mislav Rosandič.

Prečítajte si aj

Abdul si na ľade verí oveľa viac a prenáša to do zisku bodov, tímovému úspechu pomáha výborná partia
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články