Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brezniansky čakateľ dostal šancu a chce ju využiť naplno, táto sezóna je prelomová

BANSKÁ BYSTRICA - Mladý obranca Félix Petrinec prežíva dôležitý štart sezóny medzi mužmi. Na "poriadnu" šancu si musel počkať, avšak momentálne sa jej chopil veľmi dobre.
Zdroj: 32232
Zdieľajte:

Rodák z Brezna, ktorý za tamojších "rytierov" hrával odmalička až po dorast, v uplynulom ročníku nastúpil na seniorskej úrovni v Banskej Bystrici na šesť zápasov, dva štarty pridal v Lige majstrov, raz si obliekol dres Spišskej Novej Vsi. V juniorke "nadsluhoval", nakoľko bol jedným z piatich "baranov", ktorí hrali na výnimku. Každý juniorský tím na Slovensku môže v tamojšej Extralige použiť päticu hráčov, ktorí sú o rok starší.

Prečítajte si aj

Abdul si na ľade verí oveľa viac a prenáša to do zisku bodov, tímovému úspechu pomáha výborná partia

Petrinec si teda počkal a krátko pred dovŕšením 21 rokov sa pomaly zabýval v zostave Dana Cemana. V prebiehajúcej sezóne nastúpil už dvadsaťkrát, osem zápasov pridal v rámci striedavých štartov za Bratislavu Capitals: "Kde ma je treba, tam idem," hovorí Petrinec. O možno životnú šancu nechce prísť: "Myslím si, že to je prelomová sezóna. Je to na dobrej ceste, som za tieto šance rád. Ja som hral všetky roky v juniorke, no počkal som si a som v áčku Banskej Bystrice, takže som spokojný," pokračuje.

V defenzíve úradujúceho majstra sa javí veľmi dobre. Napriek mladému veku a menším skúsenostiam dokáže zachovať pokoj v rozohrávke a taktiež potiahnuť ofenzívnu akciu: "Som rád, že som v áčku Bystrice. V Bratislave mám síce viacej priestoru, ale Tipsport liga je iná úroveň, čiže za priestor na ľade som vďačný. Musím hrať jednoducho, hlavne nerobiť kiksy," uvedomuje si hokejista, ktorý v súkromí rekreačne patrí do dobrovoľného hasičského zboru.

Prečítajte si aj

Fínsko ide na MSJ obhajovať titul, bude veľmi silné: Jednotkou najlepší brankár Liigy, skúsenosti aj z NHL, no bez Kakka

Félix Petrinec je jedným z hráčov, ktorých si Žigmund Pálffy a tréner Peter Oremus vybrali do tzv. Olympijského výberu Slovenska. Ten sa predstaví už v piatok (13.12.2019) v Žiline proti Slovensku U20. Zverenci Róberta Petrovického sa pripravujú na MSJ: "Bol som prekvapený, nakoľko som v takomto projekte ešte nebol. Pokúsim sa využiť príležitosť a uvidím, čo z toho bude. Hráme proti dvadsiatke, bude to rýchly hokej. Oni aj my sa budú chcieť ukázať," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk mladý obranca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články