Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvaja švajčiarski brankári zmenili klub, bývalý gólman Slovana predĺžil zmluvu

BERN - Vo švajčiarskej NLA došlo k zaujímavým brankárskym zmenám.
Zdroj: 11345
Zdieľajte:

Rodák z českého Havířova, ale švajčiarsky reprezentant a účastník dvoch MS, Robert Mayer po tejto sezóne opustí Genève-Servette HC, kde pôsobí šiestym rokom a posilní HC Davos. V prebiehajúcom ročníku pochytal 91 percent striel, priemerne inkasuje 2,61 gólu na zápas.

Prečítajte si aj

Fínsko ide na MSJ obhajovať titul, bude veľmi silné: Jednotkou najlepší brankár Liigy, skúsenosti aj z NHL, no bez Kakka

Ako sme informovali už skôr, tak Niklas Schlegel oficiálne opustil SC Bern, ktorý ho uvoľnil zadarmo, keďže v tíme mal pretlak brankárov. Novým zamestnávateľom skúseného gólmana sa stalo HC Lugano. V tejto sezóne ale zatiaľ neoslnil, pretože inkasuje 3,05 gólu na zápas a chytil len 89,7 percent striel. Pred sezónou pritom prišiel ako veľká posila zo ZSC Lions, kde strávil celú kariéru a raz aj vyhral titul.

Krátkodobý kontrakt Tomiho Karhunena v SC Bern sa premenil na zmluvu do konca sezóny 2019/20. Fín sa uviedol v novom pôsobisku skvele, keďže v štyroch stretnutiach inkasoval len 1,96 g/z a chytil až 92,8 percent striel. Skúsený gólman počas kariéry chytal aj za Slovan Bratislava, s ktorým vyhral v roku 2012 najvyššiu slovenskú súťaž, tri tituly má z domácej Liigy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články