Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zo Šilleho je "expert" na DVTK, Bystričania ukázali enormnú silu v presilovkách

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica a DVTK Jegesmedvék Miškolc odohrali nezvyčajne po sebe hneď dve stretnutia. Na maďarskom ľade, ale aj pod Urpínom, sa tešili "barani".
Zdroj: 33020
Zdieľajte:

V nedeľu pritom zverenci Dana Cemana svojho súpera štyrikrát gólovo zarmútili a vždy to bolo v presilových hrách, v ktorých sa trafili Lamper, Hickmott, Southorn a aj Šille. Práve posledne menovaný útočník prišiel do Banskej Bystrice len nedávno a trafil sa aj v predošlom dueli s DVTK: "Som rád, že som v piatok aj v nedeľu prelomil šnúru bez gólu a vyhrali sme dva zápasy v rade po dlhej dobe. Nezačali sme tak dobre ako v piatok v Miškolci, museli sme doháňať. Od druhej tretiny po vyrovnaní súpera sme boli lepší vo všetkých smeroch. Zabrali sme v presilovkách, aj v hre piatich proti piatim sme boli lepším tímom, len nám tam nepadli góly. Takže sme radi za tie presilovkové zásahy a chceme takto pokračovať aj naďalej," hovoril Timotej Šille.

Prečítajte si aj

Slovan vyhral remízový zápas, hrdinom sa stal najlepší hráč mesiaca v Tipsport lige a jeho gól ako vystrihnutý z NHL

Efektivitu v početných prevahách chválil aj útočník Tomáš Hrnka: "V poslednej dobe hráme tie presilovky veľmi dobre a to je jedna z najdôležitejších vecí v zápase. Zvládame presilovky aj oslabenia," hovori rodený Nitran: "Obe presilovkové formácie odviedli skvelú prácu. V útočnom pásme sme mali lepší pohyb ako v predchádzajúcich zápasoch. Pracujeme na tom, vidno, že hráči si to osvojujú a je to už lepšie," konštatoval hlavný tréner Dan Ceman.

Prehra samozrejme hnevala hosťujúceho kouča Marcela Rodmana, avšak na mužstve videl snahu: "Prvých pätnásť minút bola Banská Bystrica jasne lepšia. Skórovala v presilovke. V druhej tretine sme sa zlepšili, hrali sme veľmi dobre a mali aj veľké šance. Brankár Bystrice svoj tím podržal. Skórovali sme rýchlo v tretej tretine, potom sa dve minúty nedialo nič, následne sme boli vylúčení a Banská Bystrica to potrestala. V presilovkách dnes domáci vyhrali zápas. Ja som rád, že moji zverenci hrali dobre, určite lepšie ako dva dni dozadu, čiže s týmto som spokojný a vidím veľa pozitív. Samozrejme s prehrou spokojný nie som," hodnotil slovinský tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články