Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan vyhral remízový zápas, hrdinom sa stal najlepší hráč mesiaca v Tipsport lige a jeho gól ako vystrihnutý z NHL

BRATISLAVA - Pred zápasom mu odovzdali cenu za najlepšieho hráča mesiaca november, po stretnutí bol velebený ako hrdina. Český útočník Jindřich Abdul znova ukázal svoju fantastickú formu.
Zdroj: 32827
Zdieľajte:

Všetko podstatné sa v stretnutí ťažkých váh udialo až v úplnom závere, pretože prvý gól strelil v 52. minúte Betker. Viedenský s Abdulom vyrovnali, v predposlednej minúte zachraňoval remízu pre HKM Zvolen Corrin. "Bonusový" bod ale vystrelil práve Abdul, ktorý je s 32 bodmi (14+18) najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy: "Pri víťaznom góle som dostal krásnu prihrávku od Meszároša, nešpekuloval som, vystrelil z prvej a spadlo to tam," opisoval rozhodujúci moment šťastný strelec.

Prečítajte si aj

Mladý slovenský útočník vo švédskom klube končí, musí si nájsť nového zamestnávateľa

"Zápas bol veľmi vyrovnaný, striedali sa pasáže, keď sme boli lepší my, s pasážami, keď bol lepší súper. Pravdupovediac, remíza v riadnom hracom čase zápasu sedela, druhý bod v predĺžení sme si zaslúžili my, takže to dopadlo tak, ako to malo dopadnúť," hodnotil Abdul: "Zvolen má dobrý tím, ukázal to aj dnes. Snažili sme sa diktovať hru, som rád, že sme to v závere otočili. Mužstvo ukázalo silu, keď na konci nezložilo zbrane. Bol to vyrovnaný zápas, nakoniec sa body rozdelili spravodlivo," myslí si Marek Viedenský.

"Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Súper má vysokú kvalitu, vytvorenú najmä zahraničnými legionármi. Nový tréner priniesol do mužstva ešte väčšiu zodpovednosť. Prvú tretinu mali Zvolenčania viac gólových šancí ako my, v druhej sme pritlačili v osobných súbojoch, zápas sa vyrovnal, ale stále chýbal niekto, kto by sa vedel presadiť v útoku. Čo prešlo, pochytal brankár Tomek. V tretej tretine sme dokázali skóre otočiť. Škoda, mali sme to v závere ustáť. To, čo sme v posledných dvoch minútach vyviedli, by sa nám nemalo stávať. Som rád, že sme sa dokázali ubrániť v oslabení 3 na 5, Brust pochytal veľké veci, aj chalani to výborne ustáli. Napokon sme rozhodli v predĺžení, už pred gólom Abdula mohol dať gól Viedenský, ktorý šiel sám na brankára," hodnotil hlavný tréner Slovana Roman Stantien.

Prečítajte si aj

VIDEO Hviezdny švajčiarsky útočník zaujal najlepšie kluby v Európe, najskôr prejedná možnosť zahrať si so Slovákmi v NHL

"Belasí" majú momentálne na čele štvorbodový náskok pred HC ´05 iClinic Banská Bystrica, avšak odohrali o jeden duel viac. Títo súperi sa proti sebe stretnú už v piatok (6.12.). HKM Zvolen je štvrtý. Odkedy do tímu prišiel Don Nachbaur, tak toto bola len druhá prehra "bryndziarov". Tá predošlá prišla 29. novembera v Nitre: "Vedeli sme, že Slovan má dobrý tím, prvýkrát som ho videl naživo. Všetky štyri lajny majú svoju kvalitu. Dlho sme sa držali nášho herného plánu, napokon sme ale prehrali v predĺžení. Víťazný gól bol akoby vystrihnutý z NHL, krásny pas, zakončenie, brankár bol bez šance. Myslím si, že hra nášho tímu sa neustále zlepšuje," hodnotil kanadský kouč.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články