Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fantastických fanúšikov v Žiari si pochvaľuje aj Stümpel, s kapitánskym céčkom ťahá tím k najvyšším priečkam

ŽIAR NAD HRONOM - Hokejový dôchodca Jozef Stümpel stále neplánuje ukončiť kariéru a užíva si najrýchlejšiu kolektívnu hru v tretej najvyššej slovenskej súťaži. Ako kapitán HK MŠK Indian Žiar nad Hronom ťahá ambiciózne mužstvo k najvyšším priečkam.
Zdroj: 32991
Zdieľajte:

"Indiáni" poskladali zaujímavo zložený tím, v ktorom sa okrem 47-ročného centra nachádzajú aj ďalšie známe mená ako Marek Uram, Peter Ševela, Marek Pač, Branislav Srnka, Juraj Petro, Tomáš Nádašdi, Ivan Jakubík či Jozef Mihálik. Zatiaľ je Žiar nad Hronom v západnej časti 2. ligy na treťom mieste: "Pomaly sa rozbiehame a robíme všetko pre to, aby sme boli pripravení čo najlepšie a aby sme sa zlepšovali od zápasu k zápasu. Stále by sme chceli vyhrávať, dávať góly a vyhrávať ešte častejšie. Verím, že sa to časom bude zlepšovať," hovorí Stümpel pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Humenné strelilo desať gólov, Žiar nad Hronom vo fantastickom zápase porazil Brezno

Žiarčania naposledy v sobotu porazili Brezno na jeho ľade 6:5 po predĺžení. Stretnutie prinieslo výborný hokej z oboch strán. Hostia vyhrávali krátko po začiatku 2:0, avšak domáci Koštial hattrickom v prvej tretine otočil skóre. Nakoniec rozhodoval nadstavený čas, kedy sa trafil Ivan Jakubík: "Podľa predstáv to nie je nikdy. Hlavne zápas v Brezne sme dobre rozbehli, no potom sme poľavili. Mali sme veľa šancí. Škoda, že sme ich nepremenili, mohli sme to rýchlo ukončiť. Súpera sme pustili do hry, spravili sme veľa chýb. Brezno sa dostalo na koňa. Doháňalo sa to ťažko, no našťastie sa to podarilo dotiahnuť do víťazného konca," hodnotil zápas držiteľ zlata z MS 2002.

V tejto sezóne nastupuje zväčša v prvej formácii. Na konte má v ôsmich dueloch sedem asistencií, na premiérový gól čaká: "Cítim sa celkom dobre. Uvidíme, ako to bude ďalej," konštatuje. Zodpovednosť s ohľadom na kapitánske céčko sa rozkladá na celé mužstvo: "Ide hlavne o to, aby každý plnil svoje úlohy a hral to, na čom sme sa dohodli a aby sme z hry mali radosť," tvrdí Jozef Stümpel pre hokejovysvet.sk.

V Žiari nad Hronom sa tešia z obrovského hokejového boomu. Klub sa vrátil na mapu po desiatich rokoch a na domáce zápasy chodí často viac ako tisícka fanúšikov, čo sú lepšie čísla ako na niektorých štadiónoch Tipsport ligy: "Je to veľmi dobré, tešíme sa z toho. Fanúšikom chceme ukazovať dobrý hokej a bojovať o najvyššie priečky. Keď chodia ľudia, hráčov to vyburcuje k ešte lepším výkonom, hrá sa nám lepšie," pochvaľuje si muž, ktorý absolvoval 1012 stretnutí v NHL (202+505).

V 2. lige odohral aj predošlé sezóny, kedy bol súčasťou HK 96 Nitra. Tento tím sa však v aktuálnom ročníku neprihlásil, a tak sa presunul o niekoľko kilometrov od rodného mesta ďalej: "Úroveň tejto súťaže sa zlepšila. Pribudlo viacej mladých hráčov, je potrebné viac korčuľovať. Ide to správnym smerom," pozitívne dodal v rozhovore pre náš portál Jozef Stümpel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články