Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Súčasťou tímu Kanady pre Spengler Cup bude aj legendárny Shane Doan

DAVOS - Legendárny útočník Shane Doan sa stal asistentom generálneho manažéra Seana Burkeho pri skladaní mužstva pre tohtoročný Spengler Cup.
Zdroj: 32985
Zdieľajte:

Už skôr vyšla informácia, že hlavným trénerom "javorového" listu pre najstarší turnaj sveta bude Craig MacTavish, jeho asistentmi Paul Coffey a Misha Donskov. Spomínaný GM Sean Burke bol v tejto funkcii na Spengler Cupe aj v posledných troch rokoch, kedy taktiež vykonával pozíciu skauta v Montreale Canadiens.

Prečítajte si aj

Študoval na Harvarde, hrával s hviezdami NHL: V drese MAC si chce McNally vyskúšať play-off

Už 43-ročný Shane Doan sa ako hráč preslávil v NHL, kde celú kariéru odohral v jedinej organizácii, avšak tá sa pôvodne volala Winnipeg Jets, potom sa klub presťahoval a stal sa z neho Phoenix Coyotes, aby bol premenovaný na Arizonu Coyotes. Dvanásť sezón bol kapitánom tímu. V základnej časti profiligy odohral 1540 stretnutí (402+570), v play-off ich pridal 55 (15+13). S národným tímom Kanady získal na MS dve zlatá a tri striebra, raz vyhral aj Svetový pohár.

Doan je od roku 2007 väčšinovým majiteľom kanadského klubu Kamloops Blazers hrajúceho juniorskú WHL-ku. Jeho jedinou inou pozíciou po ukončení hráčskej kariéry bola rola konzultanta pri národnom tíme Kanady na tohtoročných MS, ktoré sa konali na Slovensku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články