Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Napriek rivalite hrali za oba kluby: Kto v posledných rokoch obliekol dres Banskej Bystrice aj Nitry?

NITRA - HC ´05 iClinic Banská Bystrica a HK Nitra v posledných sezónach absolvovali proti sebe mnoho vyhrotených sérií v play-off a vznikla nová rivalita.
Zdroj: 32943
Zdieľajte:

Až trikrát z posledných štyroch sezón hrali "barani" s "corgoňmi" finálovú sériu Tipsport ligy. Prvýkrát sa tešila Nitra, následne Banskobystričania. Tieto dva celky ale pamätajú napríklad aj vypäté semifinálové boje. Dá sa preto povedať, že v súčastnosti patria vzájomné zápasy medzi najväčšie šlágre najvyššej slovenskej súťaže. Prežívajú to hlavne fanúšikovia, no i hráči na ľade. Preto vždy o niečo viac zaujme, keď bývalý hráč jedného či druhého tímu prejde ku konkurentovi.

Prečítajte si aj

Držiteľ troch titulov s Banskou Bystricou posilnil Nitru

Marek Slovák

Ruku na srdce, kto z vás si vedel predstaviť a nemusíte byť fanúšikom žiadneho z dvojice tímov, že Marek Slovák oblečie dres Banskej Bystrice?! Nevysoký center nikdy nebol v obľube fanúšikov spod Urpína. Niekoľkokrát sa nieslo banskobystrickým zimným štadiónom vulgárne nadávanie na tohto hráča. On im to ale opätoval gestami, ktoré neboli o nič priateľskejšie. V lete, keď ho športový manažér "baranov" Július Koval zavolal na zápasy Ligy majstrov však niektoré srdcia zmäkli, nakoľko Slovák ukázal, že bude naplno bojovať za každý tím, v ktorom nastúpi a vždy sa dostane súperovi pod kožu. S baranom na hrudi nastúpil aj nedávno proti Zvolenu. Samozrejme, v tejto sezóne je jeho klubom Bratislava Capitals, do Banskej Bystrice ešte môže prísť v rámci striedavých štartov.

Dalibor Bortňák

28-ročný center strávil v Banskej Bystrici dve kompletné sezóny a záver ďalšej. Bol výraznou postavou pri zisku dvoch majstrovských titulov a v ročníku 2016/17 dokonca vytvoril svoje bodové maximum na seniorskej úrovni, keď aj s play-off nazbieral 38 bodov (12+26). V uplynulej sezóne už hral za Nitru, takže finále proti Banskej Bystrici pre neho bolo špecifické. Musel však zniesť prehru napriek tomu, že na ľade nechal ako jeho spoluhráči všetko. Po poslednom zápase mal na konte 35 bodov (10+25), takmer sa vyrovnal svojmu maximu.

Nathan Lawson

Kanadský brankár nevyvolal až takú vlnu emócií, pretože do Banskej Bystrice prišiel pred play-off v sezóne 2016/17 a nastúpil deväťkrát, nakoľko jasnou jednotkou bol Jason Bacashihua. Tešil sa samozrejme z titulu. Hráčom Nitry bol počas posledných dvoch sezón, avšak v tej minulej nastúpil len štyrikrát.

Prečítajte si aj

Ramsay spomínal na Versteega ako na jedného z najlepších v NHL, príde si ho pozrieť do Nitry

Branislav Kubka

Najnovší prírastok do tejto spoločnosti. Oba fanúšikovské tábory určite prejavili prekvapenie po oznámení, že skúsený obranca posilnil Nitru. Kubka totiž vyhral s Banskou Bystricou všetky tri majstrovské tituly a patril medzi opory tímu, avšak úvod tejto sezóny mu v Karlových Varoch nevyšiel podľa predstáv. Rodák z Detvy pod Urpínom odohral celkovo šesť a pol sezóny. Už v stredu hrá Nitra v Banskej Bystrici, takže to pre Kubku bude určite zaujímavé.

Ďalší hráči, ktorí v posledných rokoch hrali za oba kluby: Juraj Majdan, Timotej Šille, Radoslav Macík, Eric Meland, Roman Tománek

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články