Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar bodovo explodoval pri triumfe Montrealu, Chára gólom pomohol Bostonu

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa v noci na sobotu blysol v NHL gólom a troma asistenciami pri víťazstve Montrealu Canadiens na ľade Washingtonu Capitals 5:2. Dvadsaťosemročného krídelníka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Darilo sa aj kapitánovi Bostonu Bruins Zdenovi Chárovi, ktorý sa zásahom podieľal na víťazstve v Toronte 4:2.
Zdroj: 30243
Zdieľajte:

Montreal zlomil súpera v druhej tretine, keď sa v rozmedzí 27. a 32. minúty presadili postupne Phillip Danault, Shea Weber a Jordan Weal, štvrtý gól pridal v 35. minúte Nick Suzuki. Tatar prihral na prvý, tretí a štvrtý zásah, v 58. minúte do prázdnej bránky upravil na konečných 5:2. Štyrmi bodmi v jednom zápase dosiahol kariérne maximum. V kanadskom bodovaní dosiaľ nazbieral 19 bodov za 7 gólov a 12 asistencií.

"Myslím si, že celý duel sme sa bavili. Odohrali sme veľmi dobré stretnutie a sme šťastní za cenné dva body. Washington má silný tím, preto museli zabrať všetky naše formácie," povedal na webe NHL Tatar, ktorý nastúpil v treťom útoku. Canadiens zvíťazili po tretí raz za sebou, Capitals vyšli bodovo naprázdno po pätnástich zápasoch. Richard Pánik za Washington odohral takmer 15 minút, ale bez bodového zápisu.

Boston sa tešil po štyroch prehrách, hrdinom "medveďov" bol Brad Marchand, ktorý oslávil 700. zápas v základnej časti NHL dvoma gólmi. Chára strelil svoj štvrtý zásah v tejto sezóne 93 sekúnd pred koncom zápasu do prázdnej bránky, na konte má osem bodov.

výsledky:

Columbus - St. Louis 3:2 pp, New Jersey - Pittsburgh 2:1, Toronto - Boson 2:4 /CHÁRA 1+0/, Washington - Montreal 2:5 /TATAR 1+3/, Ottawa - Philadelphia 2:1.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články