Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Osemnástka patrí do elitnej kategórie MS, vezie sa na víťaznej vlne

PIEŠŤANY - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa v príprave na vrchol sezóny vezie na víťaznej vlne.
Zdroj: 31272
Zdieľajte:

Po augustovom úspechu 7:5 nad Švajčiarmi v záverečnom zápase Hlinka Gretzky Cupu vyhrala Turnaj olympijských nádejí v Budapešti i nedávny Turnaj štyroch krajín v Kodani. Z triumfu sa tešila v siedmich medzištátnych zápasoch za sebou. Tréner SR "18" Ivan Feneš po previerke na Jutskom polostrove, kde jeho zverenci zdolali Dánsko 6:1, Bielorusko 2:1 a Nemecko 4:2, pre web SZĽH konštatoval: "S víťazstvami i predvedenou hrou sme spokojní. Držíme sa pri zemi a naďalej poctivo pracujeme na dosiahnutí cieľa, ktorým je návrat medzi elitu na majstrovstvách sveta. Som presvedčený, že Slovensko tam patrí."

Prečítajte si aj

TOP 9 najproduktívnejších obrancov Európy, skvelé čísla má aj Southorn

Slovenskí reprezentanti zabojujú o návrat do elitnej kategórie od 13. do 19. apríla 2020 na turnaji A-skupiny I. divízie MS doma v Spišskej Novej Vsi. Po dvojročnej prestávke sa opäť pripravujú centralizovane v Piešťanoch. "Máme za sebou prvý blok trvajúci dva a pol mesiaca, v ktorom sme sa zamerali na rozvoj kondície, sily, rýchlosti a vytrvalosti. Mali sme veľký zápasový objem, hrali trikrát do týždňa. Pre chlapcov to bola solídna porcia, zvládli ju výborne. Teraz prechádzame na iný režim. Budeme hrať už len Slovenskú hokejovú ligu, teda dvakrát do týždňa. Povenujeme sa dynamike, pohybu i jednotlivým herným situáciám," uviedol pre hockeyslovakia.sk tréner Feneš.

S výberom ešte pred turnajom v Kodani ukončil pôsobenie "osemnástky" v juniorskej lige. V 20 dueloch základnej časti dosiahol sedem víťazstiev a v jedenásťčlennej tabuľke obsadil ôsmu pozíciu. V SHL zatiaľ mladíci absolvovali päť vložených stretnutí, v každom ťahali za kratší koniec povrazu.

Centralizovaný projekt reprezentačnej osemnástky nie je zameraný len na jej návrat do elitnej spoločnosti v rámci svetových šampionátov. Hráčov na prahu dospelosti má vzdelávať a vychovávať aj ľudsky. Ivan Feneš si dennodenný kontakt s hráčmi pochvaľuje: "Pre obe strany je vzájomne výhodný. Tréner spozná hráčov spozná do hĺbky, zistí, ako reagujú v krízových či rôznych iných situáciách. Hráči zasa lepšie spoznajú členov realizačného tímu."

Prečítajte si aj

Piatkové zápasy Tipsport ligy sa budú vysielať naživo prostredníctvom Youtube

Hokejistov do 18 rokov nepripravuje len piešťanský projekt. Úlohu vo výchovnom procese hrajú aj extraligové kluby, ktoré od začiatku sezóny dávajú priestor v mužskom hokeji siedmim mladíkom. Zvolen Oliverovi Fatulovi s Jakubom Koleničom, Trenčín Markovi Stachovi so Samuelom Krajčom, Nitra Šimonovi Nemcovi, Liptovský Mikuláš Markusovi Michalíkovi a Banská Bystrica Adriánovi Zubákovi. "Sme radi. Veľkým pozitívom je, že chlapci si nominácie na extraligové zápasy vybojovali vlastnými výkonmi. Veríme, že skúsenosti zužitkujú na majstrovstvách sveta a budú prospešní pre tím," dodal Feneš pre web SZĽH.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články