Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 9 najproduktívnejších obrancov Európy, skvelé čísla má aj Southorn

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na najproduktívnejších obrancov tejto sezóny v európskych súťažiach.
Zdroj: 31523
Zdieľajte:

Jordon Southorn

Slovenskú ligu asi ťažko budeme porovnávať s KHL, Liigou či SHL, avšak ak berieme do úvahy len body, tak z popredných európskych súťaží má spomedzi obrancov najviac bodov Jordon Southorn z HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Ten v doterajšom priebehu sezóny strelil štyri góly a pridal osemnásť asistencií. Pozíciu ofenzívnej opory defenzívy majstrovského tímu prebral po Benovi Marshallovi, ktorý odišiel do Dinama Riga. Rodák z Montrealu má priemer 1,22 bodu na zápas. Momentálne je tretím najproduktívnejším mužom súťaže a dokonca najproduktívnejším v presilových hrách. Druhým bekom v bodovaní našej ligy je Nick Ross s osemnástimi bodmi.

Brady Austin

Nováčik z Kladna sa zatiaľ pohybuje v českej Extralige na spodných priečkach tabuľky, avšak Kanaďan Brady Austin zažíva z osobného pohľadu skvelú sezónu. Jeho štrnásť bodov (5+9) po sedemnástich stretnutiach je najviac z celého tímu, o jeden menej má aj Jaromír Jágr. Pre porovnanie, Austin v minulej sezóne odohral za dánsky Esbjerg Energy v základnej časti 18 duelov a získal deväť bodov.

Mark Katič

Len v slovenskej a nemeckej lige sa spomedzi popredných európskych súťaží dostal do TOP 10 obranca. 30-ročný Katič sa narodil v Kanade, reprezentuje Chorvátsko. Štyri sezóny hrával za Medveščak Záhreb v KHL. Na konte má dva majstrovské tituly. Prvý vyhral ešte v roku 2013 s Berlínom, druhý tento rok s Adlerom Mannheim, kde pôsobí aj teraz. V šestnástich stretnutiach strelil tri góly a pridal štrnásť asistencií. K tomu pridal iba jediný dvojminútový trest, čo je na obrancu fantastický počin. V uplynulej sezóne nazbieral aj s play-off Katič 46 bodov.

Valtteri Kemiläinen

Fínska Liiga má v prvej tridsiatke bodovania len dvoch obrancov. Tým najlepším je opora Tappary Tampera. Kemiläinen doposiaľ síce strelil len jeden gól, avšak pridal k nemu až sedemnásť asistencií. Výrazne vykročil k atakovaniu jeho zápisu z minulej základnej časti, kedy sa zastavil na čísle 31 bodov. Zaujímavé je, že v Liige len obranca strelil viac ako štyri góly a to Robin Press z Luuka, ktorý ich má päť.

Kodie Curran

Kanadský bek v drese Rögle BK mal skvelý štart sezóny. Po trinástich kolách nazbieral štrnásť bodov, lenže potom sa zranil a vynechal niekoľko stretnutí. S tromi gólmi a jedenástimi asistenciami ostáva na prvej priečke bodovania zadákov v SHL. Len o bod menej už ale má dvojica Markus Lauridsen a Olle Alsing.

Olle Alsing

Už spomínaný švédsky obranca v lete podpísal kontrakt s Ottawou Senators, ostal však hosťovať v Djurgårdens IF. V minulej sezóne SHL nazbieral celkovo 23 bodov, teraz ich má trinásť (3+10). Atakuje teda Currana, avšak Alsing je úplne najproduktívnejším obrancov v Lige majstrov. V tejto súťaži sa mu ohromne darí, nakoľko v siedmich stretnutiach si pripísal na svoje konto už desať bodov (3+7). V bodovaní CHL mu patrí štvrtá priečka.

Maxim Noreau

Ďalší Kanaďan. Tento sa presadil vo Švajčiarsku, kde hrával za HC Ambri Piotta aj SC Bern. S tímom z hlavného mesta oslavoval jeden titul. Momentálne má bronzový medailista zo ZOH 2018 na konte vo švajčiarskej NLA sedemnásť bodov (6+11) a odohraných dvadsať zápasov. Jeho najlepšia základná časť bola v sezóna 2012/13, kedy ako hráč HC Ambrì-Piotta získal 35 bodov (10+25) v 45 dueloch. Ak bude pokračovať v súčasnom trende, môže svoj rekord prekonať.

Juuso Hietanen

Najproduktívnejší obranca KHL je až na celkovom 23. mieste. Opora Dynama Moskva získala osemnásť bodov za osem gólov a desať asistencií. O bod menej majú Vjačeslav Vojnov a Phillip Larsen. Hietanen pôsobí v KHL od sezóny 2011/12, jeho rekordný zápis v základnej časti bolo 32 bodov z dresu Nižneho Novgorodu. V uplynulej sezóne získal len o bod viac ako má už teraz.

Kyle Hardy

Vo francúzskej Ligue Magnus má kanadský obranca už 25 bodov (8+17, avšak táto súťaž sa nedá považovať za jednu z popredných v Európe. Spoločne s útočníkom Philippom Halleyom je najproduktívnejším hráčom ligy. Hardy práve vo Francúzsku zažil životnú sezónu 2017/18, počas nej v drese Grenoble, kde hráva aj teraz, zaknihoval 47 bodov v základnej časti a 19 pridal v play-off. Len o dva body menej má zadák Angers, ktorým je tiež Kanaďan Patrick Coulombe.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články