Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 voľných hráčov s minulosťou v Slovane Bratislava

BRATISLAVA - Vybrali sme päť najznámejších hráčov momentálne bez klubovej príslušnosti, ktorí v minulosti nastupovali za HC Slovan Bratislava v KHL.
Zdroj: 21063
Zdieľajte:

Jeff Taffe

Americký útočník pôsobil v Slovan najskôr počas sezóny 2016/17, kedy získal 43 bodov (18+25) a potom aj v tej minulej, avšak jeho bilancia bola s 12 gólmi a 19 asistenciami horšia. V Európe nastupoval aj za Linköping HC, Neftekhimik Nizhnekamsk a HC Ambrì-Piotta. Voľba St. Louis Blues v prvom kole roku 2000 hrávala v NHL za Phoenix Coyotes, NY Rangers, Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks, Floridu Panthers a Minnesotu Wild. Taffe celkovo nastúpil na 180 stretnutí (21+25), počas kariéry raz vyhral NCAA.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalý český kanonier Tipsport ligy posilnil farmu majstrovského klubu

Justin Pogge

Rodák z Fort McMurray počas ročníka 2016/17 nastupoval za Slovan Bratislava v KHL. Okrem toho si v Európe vyskúšal pôsobenia vo Färjestade, BIK Karlskoga a talianskom celku Ritten/Renon. V drese Toronta Maple Leafs sa Pogge dostal na sedem zápasov do slávnej NHL. Ako "zamestnanec" Phoenixu Coyotes a Anaheimu Ducks sa objavil v pozícii náhradného gólmana. Kanadu reprezentoval na MSJ, odtiaľ má zlato.

Marek Ďaloga

Slovenský obranca odohral v tomto ročníku sedemnásť stretnutí (1+7) za Spartu Praha, nakoniec sa krátkodobý kontrakt rozhodol nepredĺžiť a bude si hľadať nový klub. Odchovanec HKM Zvolen hrával za Slovan Bratislava počas sezóny 2016/17 (5+3). V minulosti bol súčasťou Pardubíc, Kazane, Kunlune či Mory. Slovensko reprezentoval na piatich MS a jedných ZOH.

Prečítajte si aj

Kovaľčuk je na odchode z LA Kings, zápasy za klub už hrať nebude

Zach Boychuk

Bývalý útočník Slovana Bratislava, ktorého oporou bol v sezóne 2017/18, odohral v minulom ročníku vo švajčiarskom SC Bern dokopy rovných 30 stretnutí (5+9) a nakoniec sa tešil z majstrovského titulu. Do klubu prišiel v novembri zo Severstaľu Čerepovec. Titul v NLA bol jeho prvý v kariére. Boychuk má na konte za Carolinu Hurricanes, Pittsburgh Penguins a Nashville Predators 127 zápasov v NHL (12+15). Dvakrát si zahral za Kanadu na Spengler Cupe, raz ho vyhral a dvakrát získal zlato z MSJ.

Nicholas Schaus

33-ročný americký bek začal minulú sezónu v Slovane Bratislava, kde podával slabé výkony. Pôvodne mal putovať aj do Banskej Bystrice, nakoniec zakotvil v Česku. Sklamal tiež v Brne a ročník dohral za Pardubice, ktorým pomohol k udržaniu sa v Extralige a kde už v sezóne 2016/17 pôsobil. Vtedy sa mu ale darilo, pretože sa odtiaľ odrazil do slávneho Metallurgu Magnitogorsk. Rodák z Buffala si zahral aj v Nórsku, DEL-ke či EBEL-ke, v zámorí bol súčasťou NCAA, ECHL a AHL. Jediný titul kariéry vyhral s nórskym Stavangerom Oilers.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články