Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Asselin vedel o Sierre už od marca, vo Švajčiarsku si pochvaľuje kvalitu ligu a teší sa na odvetu s Faillem

SIERRE - Kanadský útočník Guilllaume Asselin sa po dvoch sezónach a rovnakom počte titulov s HC ´05 iClinic Banská Bystrica rozhodol posilniť švajčiarsky tím HC Sierre.
Zdroj: 26199
Zdieľajte:

Keď nadviazal prvý kontakt, hralo mužstvo ešte len tretiu najvyššiu súťaž: "Mojím cieľom bolo hrať vo Švajčiarsku. Bol som v kontakte s Alexandrom Tremblayom, bývalým hráčom Lausanne či Visp. Celú sezónu 2018/19 mi pomáhal nájsť si klub vo Švajčiarsku. Začiatkom marca mi povedal, že niečo pre mňa má. Odvtedy som sledoval cez výsledky každý zápas HC Sierre. V rozhodujúcom stretnutí o postup do druhej najvyššej súťaže proti Martigny som refrešoval stránku každých tridsať sekúnd, aby som videl, či Sierre vyhralo a postúpilo," hovorí Guilllaume Asselin pre švajčiarsky portál baptistecoppey.com.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 voľných hráčov, ktorí v minulej sezóne hrali švajčiarsku NLA

"Keď som videl, že klub postúpil, tak som si uvedomil, že je to skvelá príležitosť. Som preto rád, že sme sa dohodli a hrám za HC Sierre," pokračuje šikovný krídelník, ktorý doposiaľ s dvanástimi gólmi vedie tabuľku strelcov mužstva: "Presadil som sa dvanásťkrát, ale zahodil som aj mnoho šancí. Nie som síce sklamaný, ale ani stopercentne spokojný. To asi nebudem nikdy. Začiatok bol pre mňa trochu ťažší, prichádzal som do úplne inej ligy ako bola slovenská. Už som si ale zvykol, dostal som sa do tempa a dúfam, že sa budem zlepšovať," verí Guillaume Asselin.

Ten si uvedomuje aj rozdiely medzi slovenskou Tipsport ligou a švajčiarskou NLB: "Vo švajčiarskej súťaži sa hrá rýchlejšie, čo je najvýznamnejší rozdiel. Na Slovensku má šesť najlepších tímov veľmi dobrú úroveň, čo Banská Bystrica ukázala aj v Lige majstrov, keď porazila Lugano, ale ostatné mužstvá na tú úroveň nedosahujú," tvrdí.

V piatok (15.11.) je na programe zápas jeho HC Sierre proti EHC Kloten, za ktorý nastupuje Éric Faille. Súboj kamarátov a bývalých spoluhráčov z jednej formácie bude o to špeciálnejší, že prvé vzájomné meranie síl vyhral Kloten 7:0, teda jednoznačným rozdielom. Faille vtedy strelil tri góly a pridal tri asistencie: "Nemôžeme sa nechať vylučovať. Z osobného hľadiska budem v prvom rade šťastný za výhru, ale takisto sa poteším aj vtedy, ak strelím viac gólov ako Éric. Počas našich dvoch sezón na Slovensku sme sa stali veľmi dobrými priateľmi a stále sa pravidelne stretávame," dodal Guillaume Asselin pre švajčiarsky web baptistecoppey.com.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: baptistecoppey.com

Diskusia

Podobné články