Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ramsay má pred zápasom s Ruskom jeden otáznik, zostava je nejasná, Kollár v obrane hrať nechce

KREFELD - Slovenskí hokejisti mali v piatok v Krefelde na Nemeckom pohári voľný deň, ale popoludní si zatrénovali v tamojšej Yayla Aréne. Individuálne sa pripravoval obranca Martin Štajnoch, ktorý vo štvrtkovom zápase proti Švajčiarsku nehral pre zranenie. O jeho štarte proti Rusom sa rozhodne v sobotu ráno.
Zdroj: 31650
Zdieľajte:

Realizačný tím mal po prehre 2:5 so Švajčiarskom hráčom čo povedať. "Rozoberali sme detaily hry, kde sme boli slabší a kde lepší. Zhodli sme sa na tom, že sme boli po celý čas aktívni, dobre sme korčuľovali, ale nepremenili sme šance. V druhej tretine sme stratili 'momentum' v zápase, keď sme urobili pár chýb a súper nám dal tri góly. Na videu si všetko ešte ukážeme. Teda veci, ktoré tréner Ramsay od chalanov nechcel, no oni robili niečo iné. Musíme hrať jednoducho s častou streľbou na bránku, a aby hrali obrancovia naširoko od seba. Treba aj viac chodiť pred brankára, toto nám proti Švajčiarsku nešlo. V jednoduchosti je krása. Chalani sú krátko spolu, musíme to hrať takto a hľadať si puky na dorážky," uviedol asistent trénera Ján Pardavý.

Prečítajte si aj

Päť hráčov Banskej Bystrice má zmluvy len do aktuálnej reprezentačnej prestávky: Aká bude ich budúcnosť?

Zmeny pred sobotňajším zápasom proti olympijskému tímu Ruska sú na rozhodnutí hlavného trénera Craiga Ramsayho, zostavu určí v sobotu ráno. "Uvidíme, či pôjdeme do zápasu s ôsmimi obrancami a dvanástimi útočníkmi, alebo s trinástimi útočníkmi a siedmimi hráčmi v obrane. Ráno na videorozbore budeme vedieť," dodal Pardavý.

Slovenskí hokejisti si pozreli pár klipov zo zápasu Ruska s domácim Nemeckom, v ktorom "zborná" prehrala 3:4. "Niečo sme už chalanom ukázali a ešte ich jeden rozbor čaká," dodal Pardavý. Či bude v druhom zápase Slovenska na Nemeckom pohári k dispozícii obranca Štajnoch, je v tejto chvíli nejasné. Má totiž zapálené šľachy v ľavom členku. "Noha ma v korčuli bolí, uvidíme, aké to bude zajtra ráno," uviedol po tréningu.

Prečítajte si aj

Nový tréner Zámkov si pochvaľuje podmienky aj prístup hráčov, chce hrať moderný hokej

Na piatkovom tréningu ho zastúpil útočník Andrej Kollár. "Bol som dnes ako trinásty útočník, chodil som na ľad s obrancami. Tréner Ramsay ma pochválil, ale tak hádam ma nedá do obrany," povedal s úsmevom 20-ročný hokejista, ktorý čaká na svoju šancu. "Ak budem hrať, budem sa samozrejme tešiť. Ale budem rád za každú šancu. Mne tréner vopred povedal, že dostanem šancu v jednom zápase, to som vedel. Takže viem o svojej pozícii v tíme," dodal Kollár.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články