Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Marek Svatoš: Doma zobral titul, ukončil kariéru a nečakane opustil svet

KOŠICE - Hokejovo vyrastal v Košiciach, pôsobil v zámorí v drese Colorada Avalanche a krátko aj v Ottawe Senators či Nashville Predators. Život bývalého hokejistu Mareka Svatoša sa skončil pred tromi rokmi.
Zdroj: 25888
Zdieľajte:

Marek Svatoš odišiel za veľkú mláku v roku 2000. O rok neskôr ho draftoval klub NHL Colorado Avalanche. Šanca v prvom tíme prišla v sezóne 2003/04. V tomto mužstve napokon zotrval päť ročníkov a za ten čas nazbieral slušných 163 bodov. Dokonca štartoval na MS 2010 v Nemecku pod taktovkou Glena Hanlona.

Prečítajte si aj

Slovenská hokejová rodina sa opäť zahalila do smútku: Tentoraz odišiel dlhoročný hráč a tréner Dubnice

Ďalšiu sezónu začal v KHL v Avangarde Omsk, no následne putoval späť do profiligy a v krátkom čase pôsobil v Nashville i Ottawe. Tam sa jeho zámorská stopa skončila. Sezóna 2011/12 bola kompletne vynechaná. Svatoš často trpel na rôzne druhy zranenia. V januári 2013 ho oslovil s ponukou Slovan Bratislava, kde odohral 8 zápasov a strelil 1 gól. Po trinástich rokoch sa znova rozhodol obliecť si dres HC Košice a urobil to najlepšie, čo mohol. Mužstvo vedené vtedajším koučom Antonom Tomkom vystúpilo na majstrovský piedestál. Potom nasledoval koniec kariéry.

Prečítajte si aj

VIDEO "Zabudnutý" Richard Šechný na Slovane

Dňa 5. novembra 2016 prišla najhoršia správa z Denveru. Internet zaplavili titulky o Svatošovej smrti. Ako príčina bolo určené predávkovanie kodeínom, morfínom a antidepresívami. Jeho telo našla nehybne ležať v posteli manželka Diana. Marek Svatoš opustil tento svet vo veku 34 rokov. Bol otcom dvoch detí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články