Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci vstúpili do Nemeckého pohára prehrou: Proti Švajčiarsku nás položila hrozná druhá tretina

KREFELD - Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrtok vo svojom prvom vystúpení na Nemeckom pohári 2019 so Švajčiarskom 2:5.
Zdroj: 32897
Zdieľajte:

O víťazovi rozhodla druhá tretina, v ktorej Helvéti v rozmedzí siedmich minút strelili tri góly. V treťom dejstve Slováci znížili zásluhou Filipa Krivošíka a Andreja Kudrnu, ale ich súper sa potom presadil ešte dvakrát. Po dni voľna nastúpia zverenci Craiga Ramsayho v sobotu o 16.30 h proti olympijskému tímu Ruska.

Prečítajte si aj

Nechápem, kde sa ľudia z NHL pozerajú, tvrdí Ramsay a dvojicu slovenských mladíkov z KHL a Tipsport ligy vidí v NHL

Slovensko - Švajčiarsko 2:5 (0:0, 0:3, 2:2)

Góly: 56. Krivošík (Šišovský, Rosandič), 57. Kudrna (Hrivík) - 31. Fuchs (Suter, Heldner), 36. Bertaggia (Hischier, Glauser), 38. Moy (Glauser, Kreis), 57. Prassl (Moy, Rod), 59. Suter. Rozhodovali: Kopitz, Schrader - Jürgens, Kowert (všetci Nem.), vylúčení: 4:4, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Košarišťan – Čeresňák, Mar. Ďaloga, Mart. Chovan, Koch, Bodák, Rosandič, Trška – Zuzin, Zigo, Lunter – Buček, Hrivík, Kudrna – Liška, Gríger, J. Sukeľ – Krivošík, M. Sukeľ, Šišovský – A. Kollár

Švajčiarsko: Nyffeler – Paschoud, Egli, Karrer, Rathgeb, Glauser, Kreis, Le Coultre, Heldner – Suter, Fazzini, Fuchs – Prassl, Rod, Moy – Müller, Bertaggia, Simion – Maillard, Hischier, Bader

Slováci začali aktívnejšie, rýchlo striedali formácie a tlačili sa do útoku. V druhej minúte mal prvú šancu Gríger, keď si nakorčuľoval pred bránku, ale dobre postavený Nyffeler puk chytil. Zverenci Craiga Ramsayho hrali aj prvú presilovú hru v zápase, ale nedokázali vážnejšie ohroziť švajčiarsku bránku. Neskôr sa to podarilo Ďalogovi, ktorý prešiel celým klziskom, ale zamieril len do žŕdky. V 13. minúte išiel na trestnú lavicu obranca Koch, Košarišťan si počas oslabenia pripísal prvý vážny zákrok po strele Maillarda. Slovensko mohlo ísť do vedenia v 19. minúte, keď Zuzinov teč skončil opäť len na žŕdke.

Prečítajte si aj

Zlé správy z NHL: Hneď dvaja Slováci skončili na waiver listine!

Po prestávke mali prvú šancu Helvéti, ale prečíslenie 2 na 1 nezvládli. Na druhej strane ohrozil Nyffelera z dobrej pozície Matúš Sukeľ. Švajčiari potom hrali v početnej výhode a Moy počas nej nastrelil konštrukciu bránky. V 29. minúte sa do samostatného nájazdu dostal Šišovský, ale blafák nedotiahol do konca. O dve minúty neskôr potiahol puk Fuchs, vystrelil spoza obrancu a Košarišťan nemal šancu na zákrok - 0:1. Slovákov gól zaskočil, Švajčiari sa dostali na koňa. V 35. minúte sa individuálne presadil Bertaggia a zavesil puk pod brvno a o 86 sekúnd neskôr strelil Moy po peknej kombinácii tretí gól.

V tretej tretine sa slovenskí hokejisti snažili aspoň o čestný úspech, ale cez dobre brániaceho súpera sa dostávali ťažko. Blízko ku gólu mal v 46. minúte Kudrna, ale mieril len do brankára. Nepresadil sa ani Krivošík po dorážke v 50. minúte. Štyri minúty pred koncom zápasu však už Krivošík mieril presne a vlial Slovákom nádej. O necelých 28 sekúnd sa po úniku presadil Kudrna a znížil na rozdiel gólu. Švajčiari si však napokon triumf nenechali vziať, o 38 sekúnd po druhom góle Slovenska dal ich štvrtý Prassl. Konečné slovo mal Suter, ktorý gólom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo Švajčiarska.

Prečítajte si aj

Najlepšieho maskota má podľa fanúšikov HK Nitra
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články