Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktorí hráči Tipsport ligy z minulej sezóny stále nemajú nový klub?

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na voľných hráčov medzi hokejistami, ktorí v minulej sezóne nastupovali v Tipsport lige.
Zdroj: 29134
Zdieľajte:

Brankári

Určite najsilnejším menom medzi gólmami je Kanaďan MacKenzie Skapski. Ten chytal v HKM Zvolen solídne, no mal vysoký plat, čo už nie je tajomstvom. V základnej časti si udržal 92,8 percentnú úspešnosť zákrokov a priemerne inkasoval len 2,13 gólu na zápas. V play-off to síce bolo ešte lepšie, ale vypadnutiu Zvolenu nezabránil.

Ján Laco bol v tejto sezóne preberanou témou, momentálne sa venuje hokejku v Liptovskom Mikuláši, ale nie v pozícii hráča. Vynechal aj väčšinu uplynulého ročníka, v jeho závere naskočil na ľade v dres Košíc. Nathan Lawson mal tiež zdravotné problémy, v predošlom ročníku preto absolvoval v Nitre iba štyri zápasy. Ostáva otázne, či sa držiteľ titulu s Banskou Bystricou ešte vráti na ľad.

Prečítajte si aj

Päť hráčov Banskej Bystrice má zmluvy len do aktuálnej reprezentačnej prestávky: Aká bude ich budúcnosť?

32-ročný Vladimír Kováč síce bol v uplynulej sezóne súčasťou HK Poprad, nenastúpil ani raz. Ešte o osem rokov starší Luboš Horčička stihol jedenásť zápasov za MsHK Žilina.

Obrancovia

Američan Jimmy McDowell vo svojej druhej sezóne na Slovensku nestrelil ani gól, ako hráč HC Košice získal len šesť asistencií v základnej časti, dostal sa do mínusových čísel v štatistiek +/- a nenadviazal tak na časy z HK Poprad. Po štrnástich dueloch za "oceliarov" si stále nenašiel nový klub ani 33-ročný ruský víťaz Gagarinovho pohára s Dynamom Moskva - Roman Derlyuk. Bieloruský bek Pavel Čarnaok dohral ročník po odchode z HKM Zvolen v Cracovii Krakov, v play-off nastúpil na 16 stretnutí. Bez klubu ostáva aj dvojica Jiří Kučný a Jakub Emil Mendrej, naposledy hráči MsHK Žilina. Mladý Martin Kupec nečakane ukončil po MSJ kariéru, aj keď jeho talent ho predurčovať hrať vyššie ako len v Tipsport lige. Michal Juraško ukončil kariéru.

Útočníci

Kanaďan Levko Koper síce s HC ´05 iClinic Banská Bystrica vyhral titul, vôbec však nepredvádzal výkony, ktorým by tím ťahal a v závere hrával až v tretej či štvrtej päťke. Skúsený Rus Igor Magogin získal v pätnástich zápasoch v drese Detva iba tri body. Tomáš Netík počas ročníka po 30 dueloch (6+18) opustil Košice a vybral sa do Innsbrucku, kde sa mu už nedarilo. Budúcnosť musia vyriešiť aj 37-ročný Radek Dlouhý a o rok mladší Dmitrij Obukhov, obaja boli súčasťou Dukly Trenčín.

Dylan Richard z Nitry počas sezóny 2018/19 odišiel do Nottinghamu Panthers, momentálne klub nemá. Jakub Ručkay ukončil kariéru a Kevin Miller, bývalý hráč HK Poprad, v prebiehajúcom ročníku už po štyroch zápasoch ukončil pôsobenie v nemeckom druholigovom tíme Hannover Scorpions.

Prečítajte si aj

TOP 5 známych slovenských hráčov, ktorí sú momentálne bez klubu

Jozef Balej v tejto sezóne odohral za EHC Freiburg štyri zápasy, v ktorých strelil dva góly a následne v mužstve skončil. Myjavčan v minulom ročníku odohral 31 duelov za MsHK Žilina, v ktorých strelil tri góly a pridal jedenásť asistencií. Daniel Rzavský odohral jeden zápas za Nové Zámky. Rus Demid Lučnikov pobehal Detvu, Prešov a Rimavskú Sobotu, jeho krajan Alexander Fedoseyev stihol tri stretnutia v Žiline.

Takto by mohol vyzerať tím poskladaný z momentálne voľných hráčov, ktorí v minulej sezóne hrávali v Tipsport lige:

Skapski (J. Laco) - McDowell, Derlyuk, Čarnaok, Kučný, Mendrej, Kupec - Netík, Richard, Balej - R. Dlouhý, Magogin, K. Miller - Koper, Obukhov, Rzavský - Fedoseyev, Lučnikov

Prečítajte si aj

Kanadský útočník s minulosťou v Tipsport lige rozšíri zaujímavú enklávu v českom tíme
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články