Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lintner: "Stojíme pri Michalovi"

Utorňajšie 3. kolo hokejovej Tipsport extraligy sa nieslo v duchu veľkého smútku. Trenčianska Dukla si po triumfe nad Skalicou 4:3 po nájazdoch vybojovala prvé dva body v sezóne. V žltočervenom drese naskočil do stretnutia aj Michal Hlinka, ktorý po tragickej smrti otca Miroslava našiel oporu v spoluhráčoch.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Aj pod hradom Matúša Čáka si pred začiatkom duelu symbolickou minútou ticha pripomenuli úmrtia dlhoročného lekára slovenskej reprezentácie Vladimíra Luptáka, bývalého dubnického hráča aj trénera Miroslava Kováčika či z Göteborgu 2002 "zlatého" Miroslava Hlinku. Hrdinom zápasu bol napokon Richard Lintner, ktorý dvoma úspešnými nájazdmi strhol víťazstvo a aj dva body na stranu Dukly. "Hrať hokej nie je teraz jednoduché pre nikoho na Slovensku. Hlava je trošku inde a z tohto dôvodu sme radi, že sme vyhrali. To je jedna vec, ktorá nás teší," ozrejmil po stretnutí Lintner.

Aj večne usmiaty skúsený obranca mal chvíľami problém so skrývaním smutných myšlienok. Ako jeden z najskúsenejších hráčov Dukly sa spoločne s celým tímom stal 21-ročnému Michalovi Hlinkovi po smrti otca oporou. "Nechcem situáciu robiť ťažšou ako je. Je to problematické. My, Dukla, ako druhá Michalova rodina stojíme pri ňom a budeme sa mu snažiť vytvoriť podmienky na to, aby mohol byť ako mladý dospelý muž oporou zasa svojej rodine. Možno je fajn, že sa hrá liga a naše myšlienky sú zamestnané prácou. V tomto smere je to o niečo jednoduchšie," dodal Lintner.

Práve on po svojom opätovnom predsezónnom návrate do Trenčína spoločne s klubom úspešne rozpútal mediálnu kampaň "Tiež Dukla", ktorej súčasťou bolo aj niekoľko akcií pre divákov vrátane dvoch úspešných kurióznych pokusov Mariána Hossu streliť gól spod strechy trenčianskeho štadióna. Prvý významný vrchol kampane mal byť duel 1. kola proti Košiciam, v ktorom však Trenčania prehrali 1:2. Chuť si chceli napraviť proti Skalici, no narazili na väčší odpor, ako očakávali. "Potom, ako sme odohrali zápas proti Košiciam a nezískali sme ani jeden bod, sú naše ambície stále vysoké. Prvé víťazstvo bolo vydreté, náročné, ale máme ho. Od tohto sa môžeme odraziť," dodal ďalší majster sveta spred dvanástich rokov.

V nájazdovom zápolení sa postavil k puku až dvakrát a v oboch prípadoch bol úspešný. Najskôr sa prezentoval šikovným zakončením pomedzi betóny a v rozhodujúcej chvíli zvolil tvrdý príklep zblízka, ktorým prestrelil Lipovského. Vďaka jeho presnej muške získali domáci prvé dva body v sezóne. "Nikdy neviem, čo urobím. Len sa pozriem na brankára, no v druhom prípade je tam už aj psychologická hra. On si myslí, že spravím niečo iné a ja spravím napríklad to isté. Ale rozhodol som sa v momente inak a som rád, že mi to tam padlo. Chlapci ma podpichovali ráno na tréning, pretože sa mi v nájazdoch nedarilo. Ja sa však nikdy dvakrát nemýlim," dodal Richard Lintner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články