Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banskobystričania získali len vonku viac bodov ako deväť tímov celkovo, Southorn bodovo exploduje

NOVÉ ZÁMKY - Aj po deviatom vonkajšom zápase platí, že HC ´05 iClinic Banská Bystrica z ľadu súpera vždy doviezla v tejto sezóne tri body. Fantastická bilancia pokračovala v Nových Zámkoch.
Zdroj: 32754
Zdieľajte:

Tímu z južného Slovenska nepomohli ani špeciálne halloweenské dresy, ktoré pôjdu do dražby a vyzbierané peniaze pomôžu dobrej veci. Zverenci Dana Cemana v každej tretine strelili jeden gól: "Bol to veľmi dobrý zápas. Súper hral dobre defenzívne, blokoval strely. Vedeli sme, že majú za sebou stretnutie s Trenčínom, v ktorom prehrali, takže chceli určite teraz uspieť. Sme radi, že sme to zvládli my," hodnotil bek Jordon Southorn.

Prečítajte si aj

Majster vyhral v Nových Zámkoch, Uhrík šokoval Trenčín, Poprad doma porazil DVTK

"Mali sme dobrú prvú tretinu. Skutočne sme sa sústredili na začiatok zápasu, nechceli sme na začiatku zaváhať a inkasovať gól. V prvej tretine sme nezužitkovali všetky naše šance, v druhej tretine sme hrali veľmi dobre," rozprával na tlačovke kanadský kouč "baranov".

Banskobystričania teda vonku vyhrali siedme stretnutie po sebe: "O tom, že vonku vyhrávame, sme sa už rozprávali. Povedal by som, že v týchto zápasoch hráme jednoducho, posúvame si puky a hráme fyzickým štýlom. Taktiež nás vždy podržia brankári. Besko a dnes aj Gajo. Budeme sa snažiť preniesť to aj domov. Ak sa nám to podarí, tak budeme naozaj silný tím," tvrdí Southorn.

Veľmi podobne to vidí i útočník Miloš Bubela, v Nových Zámkoch autor víťazného presného zásahu: "Vonku nám to ide, hráme jednoduchšie, tlačíme puky do bránky a strieľame čo najviac, vtedy to tam aj padá," vyjadril sa šikovný center. Jednoduchou matematikou zistíme, že deväť výhier v riadnom hracom čase je dokopy 27 bodov do tabuľky. Len z ľadov súperov teda Banskobystričania získali viac bodov ako deväť tímov Tipsport ligy dokopy. Ostávajú však na druhom mieste, prvý Slovan Bratislava má po výhre vo Zvolene o dva body viac. "Barani" ale vlastnia jedno stretnutie k dobru.

Pozrite si aj

VIDEO Kanadský obranca Nitry strelil nádherný prvý gól v Tipsport lige

Zaujímavý je aj pohľad na produktivitu úradujúceho trojnásobného šampióna. Tej vládne obranca Jordon Southorn so štyrmi gólmi a sedemnástimi asistenciami. V celej súťaži sú na tom lepšie už len košickí útočníci Michal Chovan (7+16) a Marcel Haščák (13+8): "Mne osobne sa síce bodovo darí, ale je to aj vďaka spoluhráčom. Mám šťastie, že hrám s naozaj výbornými hokejistami. Keď som na ľade, tak sú tam spoločne so mnou aj Hickmott či Jääskeläinen. Taktiež nám v úvode sezóny vyšli presilovky, kde som nazbieral dosť bodov. Momentálne hráme veľmi dobre ako mužstvo, avšak pred nami je ešte zápasov. Musíme sa na to pripraviť a nepoľaviť," dodal Jordon Southorn.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články