Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rozhodnutie prišlo z Lintnerovej hokejky

Gólové hody, minúta ticha, ale opäť aj nespratní fanúšikovia. Toto všetko ste dnes mohli zažiť v 3. kole domácej hokejovej Tipsport extraligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - HK 36 HANT Skalica 4:3sn (1:0, 1:2, 1:1-0:0, 1:0)

Góly: 9. Nemec, 24. Méry, 31. Jabrocký, 34. Daniška, 48. Šišovský, 55. Méry, rozhodujúci nájazd-Lintner

Zápas sa začal minútou ticha za tragicky zosnulých hokejistov Miroslava Hlinku, Miroslava Kováčika a lekára hokejovej reprezentácie Vladimíra Luptáka. Skóre duelu sa podarilo otvoriť v 9. minúte domácim, keď počas presilovej hry dorážal Nemec. V závere prvej 20-minútovky mohol vyrovnať Bezúch, z otočky však nemohol presne zamieriť.Po prestávke sa obraz hry zmenil. Skaličania pridali na dôraze, za čo boli odmenení gólmi. V 24. minúte zabojoval v rohu klziska Školiak a prihrávkou našiel pred bránkou nikým nekrytého Méryho. V polovici zápasu spoza brány našiel Školiak Jabrockého a ten prekvapil brankára Konráda.Hostia sa však z vedenia dlho netešili. O tri minúty sa na modrej čiare zrazili dvaja Skaličania a Daniška v samostatnom nájazde nezaváhal.V záverečnej tretine mohol misky váh na domácu stranu nakloniť Pardavý. Dve šance však spálil. V 44. minúte šiel na trestnú lavicu Méry a Dukla dvojnásobnú presilovú hru využila v jej závere. Kozákovu nevydarenú strelu zblízka dorazil do siete Šišovský.Skaličanom sa päť minút pred koncom podarilo vybojovať predĺženie. Druhý gól v zápase pridal Méry, keď si jeho prihrávku do vlastnej bránky nešťastne zrazil Husák. Rozhodnutie napokon padlo až v samostatných nájazdoch, kde víťazný gól Trenčína zaznamenal príklepom spomedzi kruhov Lintner.

MHC Mountfield Martin - HC 05 Banská Bystrica 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Góly: 8. Kytnár, 14. Varga, 19. Kytnár, 34. Galamboš, 57. Lunter

Rovnako ako v Trenčíne, aj v Turci si v úvode prítomní pripomenuli minútou ticha úmrtia Miroslava Hlinku, Vladimíra Luptáka a Miroslava Kováčika. Hostia boli rýchlejší, dôraznejší a v útoku nebezpečnejší. Potvrdili to úvodným gólom z hokejky Kytnára v 8. minúte pri hre v oslabení.V 14. minúte Galambošovu strelu z dobrej pozície obrancovia zblokovali. Potom rozhodcovia prerušili hru, lebo nespratný divák hodil na ľad sklenený pohár, ktorý sa rozbil. Rozhodcovia poslali obe mužstvá do kabín a dali vypratať južnú tribúnu odkiaľ pohár priletel. Šesť minút a 45 sekúnd sa potom dohrávalo pred druhou tretinou. Po prestávke Martin dobre nastúpil a už po 11 sekundách Varga vyrovnal pohotovou strelou z prvej. Vzápätí mal veľkú šancu Themár ale Wilkman bol na mieste. Nedáš dostaneš sa potvrdilo aj teraz. Kafkovu strelu ešte Čech chytil, ale v 19. minúte sa presadil opäť Kytnár a hostia znovu viedli. V 34. minúte sa zapísal do listiny strelcov Galamboš, ktorý umiestnenou strelou vyrovnal na 2:2. Po góle Martin výrazne pridal, viackrát zatlačil hostí do defenzívy, ale Markovič nezužitkoval samostatný nájazd ani dve ďalšie príležitosti.V tretej tretine sa na ľade rozpútal boj o každý puk.Bolo jasné, že kto dá gól, vyhrá. V 57. minúte sa v útočnom pásme najlepšie zorientoval M. Lunter a rozhodol. Hokejisti Banskej Bystrice si odviezli víťazstvo a tri body, domáci doplatili na nepremenené šance najmä v druhej tretine a nepomohla im ani krátka power play v závere.

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 4. Spilár, 25. Rapáč, 48. Lapšanský

Košice od začiatku tvrdili muziku a už v 3. minúte musel zasahovať Šúrek po strele priamo z buly, ale v štvrtej už bol prikrátky, keď trojica Bartoš, Jenčík, Spilár vyšachovala domácu obranu a posledný menovaný otvoril skóre stretnutia. V 14. minúte konečne pohrozili aj domáci, ale Melicherčík si so Šedivého strelou poradil. V závere tretiny ešte zazvonila domáca žrď po strele Jenčíka.Piešťany začali druhú časť aktívnejšie, z čoho vyplynulo vylúčenie Drgoňa. V následnej presilovke pálil Rais, Melicherčíkovi jeho strela vypadla a Rapáč v 25. minúte vyrovnal. "Havrani" dostali po góle krídla a po strele Šedivého neupratal puk do bránky Románek. Postupne však Košičania prebrali opäť taktovku a Šúrek musel riešiť niekoľko situácii.V 45. minúte nevyužili domáci ďalšiu presilovku. V 48. minúte pri signalizovanom vylúčení Piešťan vystrelil cez hradbu tiel Lapšanský a tečovaný puk skončil až za Šúrekom – 1:2. Domáci sa okamžite snažili odpovedať, ale strely Raisa v sieti neskončili a Kutálkova tutovka tiež nie. Nepresadil sa ani Rapáč po Mišurovom zatiahnutí puku do útočného pásma a zadovke, a keď v záverečnej power play zachránil Melicherčík pred Hlovičom, Košice sa tešili z triumfu.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 3:5 (1:3, 2:1, 0:1)

Góly: 1. Tománek, 6. Lelkeš, 10. Šimko, 17. Stümpel, 21. Kristek, 22. Štümpel, 23. Moravec, 53. Ručkay

Zápas aktuálneho vicemajstra s posledným tímom uplynulého ročníka súťaže sa odvíjal podľa papierových predpokladov. Už po štrnástich sekundách otvoril skóre stretnutia Tománek, ktorý dorazil puk po strele Nováka do odkrytej brány. V 6. minúte Nitra vyhrávala o dva góly, keď Lelkeš na dvakrát pretlačil puk za Kosowského chrbát. Presne v polovici úvodnej tretiny sa domácim podarilo znížiť. Rýchlu akciu zakončil prudkou strelou k ľavej žrdi Šimko. V 17. minúte získali hostia výhodu presilovej hry, Henrich Ručkay našiel Stümpela a ten zvýšil opäť na rozdiel dvoch gólov.Na začiatku prostrednej časti domáci dohrávali presilovku a po 49 sekundách Kristek po prihrávke Procházku zblízka prestrelil Lakosila. O ďalších šestnásť sekúnd však Nitra viedla 2:4, keď Stümpel tečoval Ordzovenského strelu a puk prešiel pomedzi Kosowského betóny. Poľského brankára nahradil Landsman, ktorý musel hneď po príchode na ľad zlikvidovať samostatný únik Mareka Slováka. Domáci vzápätí potvrdili pravidlo nedáš - dostaneš a Jiří Moravec už do odkrytej brány znižoval opäť na rozdiel jedného gólu. Aj napriek tomu, že v záverečnej časti zápasu mali prevahu domáci hokejisti, ktorí s vypracovali množstvo šancí, nedokázali ich využiť. V 53. minúte sa počas signalizovaného vylúčenia odrazil nastrelený puk ku Henrichovi Ručkayovi, ktorý ho pohodlne doklepol do siete. Hostia už potom zápas bezpečne doviedli do víťazného konca a pripísali si do tabuľky tri body. Žilina s výnimkou zápasu s dvadsiatkou stále nevyhrala. ,,Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Zdalo sa, že strieľame góly ľahko, ale Žilina ešte ľahšie odpovedala. V polovici zápasu sme viedli len o gól a súper bol v ofenzíve nesmierne nebezpečný. Naša obrana s ním mala plné nohy a ruky práce. Hneval som sa na hráčov, že si nepomáhali. Až na konci, keď im tieklo do topánok, začali hrať zodpovedne a zápas dotiahli do víťazného konca. Boli však momenty, kedy to bolo rozkolísané a len vďaka Lakosilovi sme udržali víťazstvo," vyhlásil po zápase Antonín Stavjaňa,tréner Nitry.

HKM Zvolen - HK Poprad 5:3 (1:1, 4:0, 0:2)

Góly: 7. Hraško, 18. Hvila, 23. Hebar, 25. Brabenec, 27. Škvaridlo, 28. Puliš, 48. Gápa, 53. Hvila

Stretnutie sa začalo minútou ticha za zosnulého Miroslava Hlinku.V 7. minúte delovkou od modrej dostal domácich do vedenia v presilovke Hraško. Do dvoch veľkých šancí sa dostal Sýkora, ale Šimko chytal spoľahlivo. V 18. minúte Hvila v presilovke vyrovnal.Domácim vyšla druhá tretina, keď Bortňák zo skrumáže pretlačil puk za Kostúrov chrbát. O dve minúty už bolo 3:1. Obdžálkovu strelu poslal do siete Brabenec. Ideálnu prihrávku Bortňáka premenil na gól Škvaridlo a Puliš vybojoval pri mantineli puk a zvýšil na 5:1. V závere tretiny Kroták ani z vyloženej pozície neskóroval.V 48. minúte poslal puk do odkrytej bránky Gapa. Po Obdržálkovej strele zazvonila opäť len tyčka súperovej bránky. Ďalší gól pridali "kamzíci" z veľkej skrumáže, keď sa presadil Sýkora. V 55. minúte nepremenil Podkonický nariadené trestné strieľanie za faul Kasíka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články