Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Najlepšia formácia hráčov z top európskych líg počas doterajšieho priebehu sezóny

BRATISLAVA - Vybrali sme najlepšiu formáciu zloženú z hokejistov hrajúcich v najlepších európskych ligách, okrem KHL, ktorým úvod ročníka vychádza skvele. Do úvahy sme brali hráčov nastupujúcich vo Švédsku, Fínsku, Švajčiarsku, Nemecku a Česku.
Zdroj: 32601
Zdieľajte:

Brankár: Jonas Hiller (EHC Biel-Bienne)

Vo švajčiarskej NLA má o niečo málo lepšie štatistiky gólman HC Ambri-Piotta Daniel Manzato, ktorého čísla sú v priemere 1,76 inkasovaného gólu na zápas a 94,2% úspešnosť zákrokov. Hillerova štatistika činí priemere 1,86 inkasovaného gólu na zápas a 94,1% úspešnosť zákrokov. Gólman Bielu má však o dva odchytané zápasy viac, celkovo ich je desať a po trinástich kolách NLA sa jeho mužstvo nachádza na prvom mieste so ziskom 26 bodov. Biel vyhral už deväť stretnutí, čo je jasne najviac.

Prečítajte si aj

Synovia slovenských legiend: O ktorých známych menách budeme čoskoro znova počúvať chválospevy?

Obranca: Kodie Curran (Rögle BK)

29-ročný obranca začína svoju štvrtú sezónu v Európe. Počas kariéry vyhral titul v Dánsku aj Nórsko. Minulý ročník odohral za Rögle a nazbieral slušných 37 bodov. Teraz to môže byť ešte lepšie, nakoľko ich má na konte po desiatich odohraných zápasoch už trinásť (3+10) a nielen, že je najproduktívnejším bekom SHL, v najlepších európskych súťažiach ich žiadny obranca nemá viac. Curran navyše sedel iba dvakrát na trestnej lavici, čo je na obrancu výborný počin a v štatistike +/- má osem plusových bodov. Čerešničkou na torte je prvé miesto tímu Rögle v tabuľke. Klub prehral jediný zápas.

Obranca: Valtteri Kemiläinen (Tappara Tampere)

Fantastický úvod sezóny 2019/20 prežíva fínska Tappara. Zatiaľ nenašiel premožiteľa v riadnom hracom čase a to za sebou máme už dvanásť stretnutí Liigy. Nad tímom z Tampere vyhral iba Ässät Pori a aj to v predĺžení. Navyše, keď sa pozrieme na produktivitu súťaže, tak na prvé štyria miesta patria hráčom tohto tímu, v elitnej desiatke sú piati a pár kôl dozadu to bolo ešte lepšie. Každopádne, obranca Valtteri Kemiläinen je celkovo na pätnástom mieste produktivity, nazbieral 12 bodov (1+11) a v tomto ohľade je najlepším obrancom Liigy. K tomu pridal deväť plusových bodov a dokopy iba 10 trestných minút.

Prečítajte si aj

VIDEO Trump prijal v Bielom dome šampiónov St. Louis Blues, zložil im veľkú pochvalu

Pravé krídlo: Milan Gulaš (HC Plzeň)

V českej Extralige sa na neho aktuálne nechytá nik. Krídelník Plzne nazbieral za desať zápasov fantastických 24 kanadských bodov (13+11). Medzi strelcami aj asistentmi na góly mu patrí prvé miesto. Gulašov priemer je až 2,4 bodu na zápas, čo je fantastické. 33-ročný kapitán Plzne tak môže vylepšiť svoj rekordný 62-bodový zápis spred roka. Gulaš pridal ďalších 12 bodov v piatich dueloch Ligy majstrov (8+4), je najlepším strelcom tejto súťaže.

Center: Grégory Hofmann (EV Zug)

Švajčiarsky útočník je momentálne najproduktívnejším hráčom NLA. Za jedenásť zápasov získal 19 kanadských bodov (12+7), zároveň je najlepším strelcom súťaže. Do Zugu prišiel pred sezónou po štyroch rokoch v Lugane. Šesť bodov pridal v šiestich dueloch Ligy majstrov (4+2) a ďalšie tri v jedinom stretnutí Švajčiarskeho pohára (1+2).

Ľavé krídlo: Kristian Kuusela (Tappara Tampere)

36-ročný kapitán Tappary je najproduktívnejším hráčom Liigy. Nazbieral 15 kanadských bodov za osem gólov a sedem asistencií, takže mu patrí aj honor najlepšieho strelca súťaže. K tomu všetkému pridal šesť plusových bodov a v Lige majstrov ďalšie štyri kanadské body.

Prečítajte si aj

VIDEO Odmietol Slovan a vybral sa do Anglicka: Teraz získal zmluvu v NHL!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články