Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Synovia slovenských legiend: O ktorých známych menách budeme čoskoro znova počúvať chválospevy?

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na mladých hokejistov, ktorých otcovia v tomto tisícročí zanechali v slovenskom hokeji veľkú stopu. O ktorých známych menách budeme čoskoro znova počúvať?
Zdroj: 32597
Zdieľajte:

Maxim Štrbák

14-ročný mladík ide v krokoch svojho otca, tiež je obrancom. Momentálne nastupuje vo Fínsku za tím Jokeritu Helsinki do 16 rokov, v tejto vekovej kategórii hrával v rovnakej krajine aj počas minulého ročníka, kedy bol súčasťou tímu Pelicans.

Ján Lašák

Ján Lašák v roku 2002 vychytal Slovensku jediné zlato z MS. Jeho syn, ktorý zdelil rovnaké meno, nastupuje v útoku. Časom nás môže presviedčať pravidelne, že veta typu "Lašák strieľa ďalší gól" nemusí byť len sci-fi. 17-ročný talent nastupuje v zámorí. Posledné tri ročníky strávil v súťaži Midget v drese tímu South Florida Hockey Academy, kde bol aj kapitánom. V aktuálnej sezóne nastupuje za Janesville Jets (NAHL) a vyskúšať by si mal prestížnu juniorskú USHL za Muskegon Lumberjacks.

Prečítajte si aj

VIDEO Hviezda klubu na odchode, lákajú ju do KHL

Dominik Bartečko

Ešte iba 15-ročný útočník rozvíja svoj talent v zámorí. V aktuálnej sezóne hráva za Nashville Jr. Predators v súťaži T1EHL U16, kde má priemer viac ako bodu na zápas.

Dominik Jendek

Rudolfa Jendeka si pamätáme ako obrancu, jeho syn Dominik má ofenzívnejšie chúťky, je útočníkom. V tejto sezóne sa ho do prvého tímu snaží zapojiť Slovan Bratislava. V Tipsport lige už dostal šancu v desiatich dueloch, zväčša ešte figuruje na súpiske ako trinásty útočník.

Roman Faith

V rodine rastie už tretia generácia, ktorá sa má šancu zaradiť medzi osobnosti slovenského hokeja. 17-ročný útočník v minulej sezóne odohral za dorast HC Košice 40 stretnutí a získal 97 kanadských bodov. Aktuálny ročník najskôr začal v košickom prvom tíme, kde nastúpil na nejaké prípravné zápasy, potom odišiel do fínskeho celku Sport. V tamojšom dorasteneckom tíme získal za 11 duelov 18 bodov, debutoval preto i v juniorke.

Oliver Stümpel

15-ročný útočník sa narodil v kalifornskom meste Torrance, keďže jeho otec Jozef hrával v tom čase NHL. Momentálne patrí mladík do tímu Slovenska U18 nastupujúcom v 1. lige, predtým bol súčasťou dorastenekých výberov v HK Nitra. Počas aktuálnej sezóny si podľa všetkého nejaký zápas zahrá aj v Žiari nad Hronom so svojim otcom v jednej formácii. Taká je vízia zainteresovaných.

Prečítajte si aj

VIDEO Krištof s Rybárom dostali vo Fínsku hviezdneho spoluhráča, návrat hlási legenda klubu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články