Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prázdnej bránky sa nikdy nebál viac, za premiérový gól tisíc eur platiť nechce

ZVOLEN - Hokejisti HKM Zvolen pred vlastnými fanúšikmi porazili MAC Budapešť pomerne jasne 5:1, témou číslo jeden bol prvý gól medzi seniormi len 17-ročného útočníka Jakuba Koleniča.
Zdroj: 32539
Zdieľajte:

Rodák zo Zvolena a odchovanec HKM sa do materského klubu vrátil po roku vo švédskom celku Falu IF, kde nastupoval za dorastenecký a juniorský výber. V aktuálnom ročníku odohral sedem stretnutí v slovenskej juniorskej lige, získal v nich až 18 bodov (8+10), v Tipsport lige to bol jeho siedmy duel a vôbec prvý bod.

Koleničov zásah navyše prišiel po krásnej súhre. Mladík vypichol puk vo svojej tretine, v prečíslení dvoch proti jednému ho ešte prihral na Patrika Marcineka, ktorý prihrávku opätoval a Kolenič zakončoval do prázdnej bránky: "Je to super pocit, prvý gól je len raz. Nikdy som sa však nebál prázdnej bránky viac ako v tom momente. Nečakal som, že mi prihrávku vráti," rozprával po stretnutí s úsmevom na tvári.

Prečítajte si aj

Michalovce našli recept na Banskú Bystricu, Ceman volá po zlepšení

Už teraz je jasné, že Kolenič si musí pripraviť nejaké eurá do kasy: "Bude to dosť, ale ešte presne neviem," hovoril novinárom, zatiaľ čo zo šatne sa ozval výkrik tisíc eur: "Toľko dúfam nie, ale bude to veľa," smial sa mladý krídelník. Okrem presného zásahu môže byť Kolenič spokojný aj s tromi bodmi: "Zápas sme kontrovali. V prvej tretine sme dostali gól, no inak to bolo dobré."

Stretnutie malo aj ďalšieho hrdinu, tým sa stal Kyle Bonis, autor dvoch gólov. Dokopy sa už presadil sedemkrát a je najlepším strelcom tímu. Na oba zásahy mu prihrával krajan Allan McPherson. Ten bodoval už v deviatom stretnutí po sebe, najproduktívnejší hráč "bryndziarov" má na konte trinásť bodov (5+8). Kanadská formácia McPherson, Trotter, Bonis šliape veľmi dobre.

"Každý jeden člen našej formácie hrá super, vládne medzi nami skvelá hokejová chémia. Máme rovnaké ofenzívne cítenie, na ľade si rozumieme. Ide nám to aj v presilovke, hráme spolu už pár týždňov, čiže ako som povedal, rozumieme si a hrá sa nám dobre," hodnotil McPherson, predsezónna posila zo Znojma, od ktorého sa očakávajú góly a body.

Prečítajte si aj

Detva s historickým víťazstvom v Košiciach, Sýkora prispeje do kasičky
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články