Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Michalovce našli recept na Banskú Bystricu, Ceman volá po zlepšení

BANSKÁ BYSTRICA - Majstrovský tím HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa po domácej výhre nad Michalovcami a zaváhaní Košíc v Detve vrátil na prvé miesto tabuľky.
Zdroj: 32537
Zdieľajte:

Piatkové stretnutie s nováčikom však bolo veľmi fyzicky náročné, hostia poriadne hrýzli: "Bol to veľmi ťažký, fyzicky náročný zápas. Súper hral veľmi dobre, tvrdo, diváci videli množstvo osobných súbojov. Sme veľmi radi, že sme vyhrali," nechal sa počuť Jordan Hickmott. "Bol to ťažký zápas pre nás aj pre nich, pretože oba tímy hrajú taký istý štýl," hovorí Miloš Bubela. Práve on otváral skóre stretnutia v úvodnom dejstve: "Sťahoval som si puk a len som to tak šprtkol, ani som poriadne nevystrelil. Telom som išiel do strany, brankár to teda asi čakal, keďže sa presúval. Pomaličky to tam doskackalo," opisoval gólový moment.

Prečítajte si aj

Detva s historickým víťazstvom v Košiciach, Sýkora prispeje do kasičky

Holandský obranca Mike Dalhuisen však stihol vyrovnať a zápas pod Urpínom išiel do predĺženia. V ňom rozhodol Hickmott: "Išiel som do útočného pásma zo strany, no zrazu sa mi otvoril priestor. Videl som, že môžem zakončiť, skúsil som to a vyšlo mi to," hovorí Kanaďan, ktorý je s dvomi bodmi spokojný: "Je to lepšie ako jeden alebo žiadny," vyjadril sa: "Máme rozdielových hráčov, ktorí to vo formáte troch proti trom vedia zobrať na seba a pustiť to raz do bránky, čo v predĺžení stačí," doplnil Miloš Bubela.

Hlavný tréner Dan Ceman však nebol s výkonom úplne spokojný: "Michalovce nám nedovolili vychádzať z tretiny s pukom na našich hokejkách, veľmi dobre forčekovali. Hrali systém, ktorý na nás platil. My sme veľmi veľa času hrali v našej tretine. Musíme sa v tomto zlepšiť a budeme sa tomu venovať aj v tréningoch," hodnotil na tlačovke.

Zámorský kouč presne vie, čo jeho zverenci musia zlepšiť: "Musíme sa vrátiť k našej identite, teda k tomu, čo chceme hrať. V tomto zápase sme veľa skúšali niečo robiť s pukom v strednom pásme. Musíme to viac nahadzovať dopredu a ísť za pukom, získať ho znovu," tvrdí.

Prečítajte si aj

Americký útočník už za Banskú Bystricu nenastúpi

"Myslím si, že diváci videli zaujímavý hokej. My sme radi aj za zisk jedného bodu, ale mrzí nás, že sme nevyužili viac šancí, do ktorých sme sa dostali. Chlapcov sme pochválili, aj keď prehrali v predĺžení, pretože podali dobrý výkon. Dodržali všetky veci, ktoré sme si povedali. Najdôležitejšie bolo nepustiť domácich do nátlakovej hry a dostať sa tak pod tlak, to sa nám podarilo. Mužstvo od brankára až po posledného hráča podalo zodpovedný výkon," hodnotil stretnutie Peter Bartoš, asistent hlavného trénera v HK Dukla Ingema Michalovce.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články