Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Európsky premožiteľ tímu NHL angažoval skúseného fínskeho útočníka

LAUSANNE - Švajčiarsky účastník tamojšej najvyššej súťaže NLA - Lausanne HC, angažoval na mesačný kontrakt s následnou možnosťou predĺženia zmluvy až do konca sezóny 2019/20 fínskeho útočníka Maxa Wärna.
Zdroj: 31810
Zdieľajte:

31-ročný hráč prichádza kvôli tomu, že na zhruba tri týždne vypadol kanadský útočník Cory Emmerton a Lausanne ho potrebuje nahradiť. Wärn minulú sezónu odohral za Jokerit Helsinki v KHL, strelil štyri góly a nepridal žiadny bod za asistencie.

Prečítajte si aj

Na Slovan sa nikdy neurazil, aj keď mu dlhoval peniaze: Plastino verí, že klub sa raz vráti do KHL

Rodák z Helsínk počas kariéry nastupoval v KHL aj za HK Soči a Kunlun Red Star, v drese HV 71 si vyskúšal švédsku SHL a v domácej Liige bol súčasťou JYP Jyväskylä, Pelicans aj IFK Helsinki, s ktorým získal titul. Na konte má striebro z MS do 18 rokov.

Lausanne sa po deviatich ligových zápasoch nachádza na piatej priečke so ziskom pätnástich bodov, v Lige majstrov je mužstvo v skupine D pred posledným zápasom s ôsmimi bodmi na prvom mieste pred Třincom (6 bodov), Pelicans (5) a Belfastom (4). V príprave Lausanne porazilo Philadelphiu Flyers 4:3. Na súpiske klubu momentálne z legionárov figurujú Jonas Junland, Petteri Lindbohm, Cory Emmerton, Josh Jooris, Dustin Jeffrey a práve Max Wärn.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články