Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad predviedol skvelý obrat proti Košiciam, Nitra jednoznačne zdolala Nové Zámky

NITRA - Hokejisti HK Nitra a HK Poprad sa mohli v prvých dvoch zápasoch nedeľného programu tešiť z víťazstiev.
Zdroj: 32346
Zdieľajte:

HK Poprad - HC Košice 3:2 pp (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 34. P. Svitana (Mlynarovič, Ulrych), 42. Kozák (Štrauch), 62. P. Svitana (Erving) – 24. Klhůfek (Bučko, Chovan), 26. Klhůfek (Bezúch). Rozhodovali: Baluška, Štefik – Durmis, Jobbágy, vylúčení: 5:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2151 divákov.

Prečítajte si aj

Detva zavádza novinku, hudbu na domáce zápasy budú vyberať fanúšikovia

Poprad: Vošvrda – D. Brejčák, Ulrych, Kozák, Magovac, Erving, Kramár, Česánek, Fabian – Štrauch, Mlynarovič, P. Svitana – Karterud, Paukovček, Matis – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Matúš Paločko, Matej Paločko

Košice: Škorvánek – Koch, Slovák, Repe, Ružička, Cibák, Bučko – Haščák, Chovan, Majdan – Bezúch, Skokan, Klhůfek – Belluš, Bortňák, Rapáč – Jokeľ, Suja, Milý

V Poprade sa začal televízny zápas minútou ticha za zosnulého bývalého hráča a trénera "kamzíkov" Milana Skokana, ktorý sa v posledných rokoch svojho života venoval trénovaniu ženských tímov.

Prvá tretina priniesla svižný hokej z oboch strán, ktorý bol poznačený častými vylúčeniami. Viac početných výhod mali domáci, ale vyložené strelecké pozície si vypracovať nevedeli. Košičania sa prezentovali organizovanou hrou a pokusy domácich dobre blokovali.

Pozrite si aj

VIDEO Hit noci: Hall doplatil na vlastnú snahu, zrušil ho obranca Sabres

Prostredná časť hry sa začala v réžii hostí. Skóre otvoril z pravého kruhu osamotený Klhůfek, ktorý puk prepasíroval cez presúvajúceho sa Vošvrdu - 0:1. O dve minúty sa gólový pomer zmenil znova. V presilovej hre z identickej pozície trafil opäť Klhůfek. Domáci svoje šance aj naďalej trestuhodne zahadzovali. Späť do hry ich dostal až v 34. minúte Svitana, ktorý prekonal v bránke Košíc po prvý raz v sezóne chytajúceho Škorváneka. O chvíľu mohol po chybe hosťujúcej obrany vyrovnať Zagrapan, ale nechal vyniknúť brankára hostí.

Po návrate z druhej prestávky udreli Popradčania. Kozákove nahodenie pred bránkovisko sa nešťastne odrazilo od brániaceho hráča Košíc a skončilo až za chrbtom Škorváneka - 2:2. Počas početnej výhody hostí predviedli "kamzíci" málo vídané prečíslenie dvoch na nikoho. Paukovček vzal zodpovednosť za zakončenie na seba, ale brankár "oceliarov" nekapituloval. V ďalšom priebehu sa opäť popradskí hráči dostali do prečíslenia 4 na 1, ale v kombinácii si vôbec nerozumeli. Rozhodnúť mohol Cibák, jeho strelu však zastavila konštrukcia Vošvrdovej bránky. Vo vlastnom oslabení nebezpečne pohrozil Skokan, ale puk z jeho hokejky poskakoval iba po bránkovej čiare. Po delovke Slimáka sa zaskvel famóznym zákrokom popradský brankár a tak sa pod Tatrami predlžovalo.

Po sérii šancí na oboch stranách napokon rozhodol v divokom predĺžení o extra bode pre Poprad presnou strelou Svitana.

HK Nitra - HC Mikron Nové Zámky 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)

Góly: 28. Blackwater (Kerbašian, Morrison), 31. Scheidl (Morrison, Blackwater), 32. Mezei (Lušňák, Morrison), 36. Blackwater (Kerbašian, Versteeg). Rozhodovali: Müllner, Goga - Gegáň, Jedlička, vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Kollár 5+DKZ za vrazenie na mantinel - Fábry 5+DKZ za pád pod nohy, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2313 divákov.

Prečítajte si aj

VIDEO Fehérváry napriek dobrým výkonom odchádza z prvého tímu Capitals

Nitra: Hanuljak – Mezei, Morrrison, Olsen, Versteeg, Pupák, Rais, A. Sloboda, Korím - Blackwater, Kerbashian, Lušňák – Fominych, Kollár, Csányi – Scheidl, Čaládi, Rác – Pätoprstý, Minárik, Hrušík

Nové Zámky: Kristín (36. Pavlas) – Hain, Drtina, Ordzovenský, Hatala, P. Mikuš, Pavúk, Dlugoš, Ondrušek - J. Jurík, R. Hruška, Pospíšil – Stupka, Urban, Bajtek – Mikula, Fábry, Rogoň – Andrisík, Kováčik, Bečka

Úvod krajského derby patril domácim. Mali hernú prevahu, ale pri strelách Morrisona a Mezeia dobre zasiahol Kristín. Hostia sa spoliehali na brejky. Jednu z mála šancí mal Ordzovenský, ktorý mohol využiť clonu pred Hanuljakom, avšak puk zastavil brániaci hráč stojaci pred bránkoviskom. V 16. minúte Kollár nepríjemne atakoval Kováčika a nitriansky útočník putoval pod sprchy. Päťminútovú presilovku hostia nevyužili.

Prečítajte si aj

VIDEO Bleskový prestup: Krátko po príchode do tímu majstra okamžite mieri do KHL

Bezgólový stav sa zmenil prvýkrát v 28. minúte, keď po sérii zakázaných uvoľnení pozbieral domáci Blackwater zvyšky síl a poslal Nitranov do vedenia - 1:0. O minútu neskôr v strednom pásme poslal Fábry k zemi Fominycha, ktorého to zjavne veľmi zabolelo. Hosťujúci útočník bol trochu prísne vylúčený do konca stretnutia. V 31. minúte tvrdo vypálil Morrison a odrazený puk poslal do bránky Scheidl - 2:0. Nitrania boli pri chuti a v 32. minúte švihom pridal tretí gól kapitán Mezei. Výbornú tretinu zo strany domácich uzavrel gólom na 4:0 Blackwater. Strelou do vinkla vyhnal z brány Kristína a toho nahradil Pavlas.

Hosťom sa nedarilo, ich kombinácie neboli súvislé a veľakrát končili nepresnou prihrávkou. Domácim zápas chutil a mohli pridať i ďalšie góly, ale Kerbashian minul odkrytú bránku a Blackwaterovu strelu zastavila žrď. V predposlednej minúte predviedli peknú kombináciu v prečíslení dvoch na nikoho Pätoprstý a Minárik, ale druhý z nich Pavlasa neprekonal. Hostia mali možnosť streliť v záverečnej presilovke o dvoch hráčov aspoň čestný gól, to sa im však nepodarilo a Hanuljak si udržal nulu.

Prečítajte si aj

Prehľad: Slováci, ktorí sa predstavia v slávnej univerzitnej NCAA
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články