Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen si myslel, že je lepší, barani vyhrali vďaka kúsku šťastia

ZVOLEN - Prvé derby o rieku Hron ovládli hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica, tí sa vo Zvolene tešili z tesnej výhre 4:3. V poslednej tretine o nej rozhodol Mitch Wahl.
Zdroj: 32465
Zdieľajte:

Obaja súperi si od začiatku nič nedarovali, hralo sa tvrdo. Do vedenia išli domáci, Ďatelinka s Jääskeläinenom ale skóre otočili. Vyrovnal Bruno Mráz, reagoval Michal Kabáč: "My sa snažíme už dlhšie hrať tak, že po strele si idem hľadať puk odrazený od betónu brankára. Ivan to výborne vystrelil a už som sa len modlil, nech sa trafím do tej prázdnej bránky," opisoval Kabáč tretí zásah hostí.

Prečítajte si aj

Trenčín opäť zlyhal, Detva vycvičila Liptákov a bitku o Hron ovládol majster

Svojim druhým gólom v zápase síce na 3:3 vyrovnal Bruno Mráz, avšak aj napriek tlaku Zvolena v tretej tretine rozhodol Mitch Wahl: "Podľa mňa sme boli lepší. Škoda toho posledného gólu. My sme na konci mali šancu, z ktorej to mohlo padnúť. Verím, že nabudúce vyhráme," hodnotil Mráz: "Bol to veľmi dobrý zápas. Zvolen aj my sme hrali výborne. O gól sme boli šťastnejší. Mali tlak. Snažili sme to vyhadzovať von, to sa nám síce nedarilo, ale priklonilo sa k nám šťastie. Z protiútoku sme dali gól a preto sme vyhrali," tvrdí Kabáč.

HKM Zvolen mal množstvo príležitostí na ďalšie zásahy, časté tresty Banskej Bystrice potrestal dvomi presilovkovými gólmi. Mohlo ich byť viac: "Nevyužijete, nemôžete vyhrať," tvrdí Mráz: "Podľa mňa je dobrá vec, že sa do šancí dostávame. Je otázkou času, kedy to viacerým hráčom začne padať," narážal na zahodené príležitosti.

"Mysleli sme si, že na súpera máme a že ten výsledok dokážeme otočiť. Vyrovnali sme. My sme boli v hre piatich proti piatim lepším tímom, bohužiaľ sme to nevyužili. Bojovali sme až do konca, zápas sa musel páčiť aj divákom," nechal sa počuť Mráz.

Prečítajte si aj

VIDEO Poprad predstavil zaujímavé novinky, potešia sa hlavne fanúšikovia

"Barani" inkasovali až deväť dvojminútových trestov: "Mali sme veľa vylúčení. Veľká vďaka chalanom, ktorí to ubránili. Bavíme sa o tom, komunikujeme, opäť to však vyšlo takisto. Určite si na to nabudúce dáme väčší pozor," hovorí kapitán Ivan Ďatelinka: "My hráči určení na oslabenia si zahráme, je to však ťažké. Hlavne proti tímu ako Zvolen. Musíme skresať počet našich trestov," nadviazal Michal Kabáč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články