Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miestami to vyzeralo ako v MMA, Slovan si vylámal zuby v koncovke

BRATISLAVA - Slovan po návrate do Tipsport ligy doma zápasy prehráva. Potvrdilo sa to aj v nedeľu, keď pred takmer šesťtisíc divákmi v aréne Ondreja Nepelu nestačil na majstrovský tím HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 32369
Zdieľajte:

Paradoxne o výsledku rozhodol úvod. Už v tretej minúte sa presadil Gilbert Gabor, v piatej kanadský útočník Jordan Hickmott. Jediný zásah "belasých" krátko po začatí druhej tretiny vsietil Patrik Bačík: Zaspali sme úvod, potom sa to ťažko dobiehalo. Potom sme však začali hrať dobrý hokej. Chýbal nám kúsok šťastia," povedal mladý obranca Slovana Bratislava: "Zaspali sme úvod a nedali sme góly," doplnil tréner Roman Stantien.

Prečítajte si aj

Brejčák počas zápasu slovne zaútočil na Ziga, mal narážky na jeho tragicky zosnulú mamu

Domáci sa dostávali do šancí, vyložených však nebolo až tak veľa. Navyše, v bránke "baranov" bol opäť skvelý Tyler Beskorowany: "Hralo sa hore - dolu, diváci videli atraktívny zápas. Mali sme dosť striel, ale brankár súpera väčšinou všetko videl," tvrdí Stantien.

"Opäť sme doplatili na mizernú koncovku. Šancí sme si vypracovali dosť, ale boli sme žalostní. Bystrica hrozila len z brejkov a z presiloviek, podľa mňa sme boli po celý čas lepší. Mrzí ma, že sme takto prehrali," prezradil svoj pohľad na stretnutie útočník Jindřich Abdul.

Poistku hostí zaznamenal v 48. minúte Mitch Wahl a určil konečný výsledok na 1:3. Hralo sa však tvrdo, hráči sa púšťali do mnohých osobných súbojov aj za hranicou pravidiel: "Súboje boli na hrane, občas mi to pripomínalo MMA," poznamenal Roman Stantien.

Spokojnejší mohli byť Banskobystričania. Tréner Dan Ceman bol za tri body rád: ""Slovan má dobrý tím, čo sme vedeli. Dnes rozhodli presilovky, v ktorých sme sa dokázali dvakrát presadiť," zhodnotil duel, v ktorom už nastúpil aj Andrej Šťastný. Skúsený center v minulom ročníku vyhral s "baranmi" majstrovský titul a keďže nemal nové angažmán, tak je späť pod Urpínom.

Prečítajte si aj

Cehlárikovi hrozí waiver listina: Výrazne zlepšil svoj nedostatok, tréner Bostonu však má ďalšiu výhradu

"Bol som v sobotu na káve s trénerom Cemanom a bavili sme sa aj o to, že kedy by som chcel ísť na ľad. Povedal som mu, že pokojne aj zajtra. Veľmi som sa potešil, keď som sa na nedeľnom rozkorčuľovaní dozvedel, že môžem ísť hrať," opisuje svoj nečakaný návrat do zostavy majstrovského tímu Andrej Šťastný, ktorý si pripísal aj asistenciu na prvý gól Gabora: "Cítil som sa dobre, ale niečo tomu ešte chýba. Do Bratislavy som sa veľmi tešil. Užívam si, že som späť v Banskej Bystrici," dodal.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články