Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nervy až do konca: V Nitre a Košiciach sa rozhodlo až po nájazdoch

Upršané nedeľné dopoludnie bolo opäť nabité hokejom. Pred pár minútami sa úspešne skončilo 2. kolo domácej Tipsport extraligy. Ako v ňom jednotlivé tímy obstáli?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Košice - MHC Mountfield Martin 4:3sn (1:1, 1:1, 1:1-0:0, 1:0)

Góly: 4. Hrnka, 23. Černák, 44. Hrnka, rozhodujúci samostatný nájazd Spilar - 13. Galamboš, 32. Finsterle, 50. Themár

Domáci začali veľmi aktívne a v prvých minútach sa hralo najmä pred martinským brankárom Čechom.Po strele Philippa dorazil puk za Čechov chrbát Hrnka a Košice viedli 1:0. Tlak domácich pokračoval aj naďalej, no hostia sa osmeľovali čoraz častejšie. V 14. minúte zásluhou Petra Galamboša Martinčania vyrovnali. V 23. minúte sa podarilo skórovať mladučkému domácemu obrancovi Erikovi Černákovi. Odpoveďou mu bol presný zásah Finsterleho z 34. minúty. Na začiatku 3. tretiny sa hostia opäť ujali vedenia. Cebákovu strelu usmernil do brány strelec prvého gólu, Hrnka. Thémar počas presilovky do tretice vyrovnal stav skóre a keďže v predĺžení nepadol ani jediný gól, pokračovalo sa samostatnými nájazdmi. Košickú Steel arénu zdvihol zo sedadiel rozhodujúcim nájazdom Gabriel Spilar.

HK Nitra - ŠHK Piešťany 5:4 (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 8. Bajtek, 9. Stümpel, 36. Mráz, 46. J. Ručkay, rozh. nájazd Tománek - 23. Rais, 28. Klempa, 51. Kutálek, 52. Haring

Po úvodných zoznamovacích pokusoch udreli domáci v 8. minúte, Lelkeš ponúkol výbornú streleckú pozíciu Bajtekovi a ten na dvakrát otvoril skóre stretnutia. Už o minútu išla Nitra do dvojgólového vedenia, po prihrávke Tománka nezaváhal Stümpel. V úvode druhej dvadsaťminútovky sa hosťom vďaka Raisovi podarilo znížiť. O pár minút sa gólovo presadil Klempa, radosť z vyrovnania však hosťom skazil Mráz. V 46. minúte dosiahla Nitra znovu dvojgolové vedenie, po perfektnej akcii Slováka prekonal hosťujúceho brankára Jakub Ručkay. Domáci však o náskok opäť prišli, v 51. minúte využili Piešťany presilovku Kutálekom a o 34 sekúnd vyrovnal na 4:4 Haring. Napokon sa nerozhodlo ani v predĺžení, a tak nasledovali samostatné nájazdy. Nitriansky brankár Lakosil chytil všetky tri, rozhodujúci premenil domáci Tománek a Nitra tak zvíťazila 5:4.

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 8. Kroták, 33. Hvila, 39. Bartečko, 47. Matis, 60. Takáč - 42. Horna

Domáci od úvodu diktovali tempo hry a častejšie sa usádzali v obrannom pásme súpera, čo podčiarkol už v 8. min gólom z dorážky Kroták."Kamzíci" mali aj v prostrednom dejstve navrch, no do vyložených gólových príležitostí sa spočiatku nedostávali. Až v 33. minúte Sýkora lišiacky vysunul Hvilu a ten jednoduchým blafákom poslal puk pomedzi Landsmanove betóny. Vzápätí mohol v presilovke rozvlniť sieť Rapáč, no trafil len do betónov gólmana Žiliny.V 39. minúte hrali domáci presilovku 5 proti 3, krátko po návrate vylúčeného Moravca na ľad však rýchlu akciu na jeden dotyk domácich poslal do siete Bartečko a bolo 3:0.Matúš Kostúr držal hostí na dištanc až do 42. minúty, keď zaňho v presilovke pretlačil puk Horna. Domáci však nenechali "vlkom" jasný zápas zdramatizovať a Matis opäť zvýšil na rozdiel troch gólov – 4:1. Žilinčania sa už k ďalšiemu náporu nedostali, Poprad umnou hrou udržal vedenie a v extralige do tretice zvíťazil. Na 5:1 ešte v samom závere po peknej akcii prikrášlil Takáč.

HK 36 Hant Skalica - HKM Zvolen 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Góly: 45. Stloukal (tr. strieľanie) 53. Stloukal - 7. Podkonický, 28. Škvaridlo, 50. Bagin, 60. Podkonický

Do úvodnej šance zápasu sa už v prvej minúte dostal bývalý hráč Skalice v drese Zvolena - Obdržálek, no tesne prestrelil domácu bránku. Následne zahrozil na opačnej strane Stloukal, Šimko si však pripísal prvý úspešný zákrok. Skóre sa menilo až pri vylúčení Vaškoviča v 7. minúte, keď sa presadil Podkonický.V 28. minúte sa Skalica síce ubránila zvolenskej presilovke, no po jej konci prepadla Lipovskému za chrbát ľahká strela Škvaridla . V 42. minúte bol vylúčený domáci Méry, hostia však početnú prevahu nevyužili. O dve minúty neskôr bol Stloukal v nájazde faulovaný a nariadené trestné strieľanie premenil - 1:2. Domáci zvýšili bojovnosť, rýchlejšie korčuľovali a boli aktívnejší. Zvolen však v 50. minúte využil presilovku, od modrej mieril presne Bagin. Skalica ešte korigovala v 53. minúte zásluhou Stloukala. Duel mal dramatický záver, domáci vrhli všetky sily do útoku a odvolali brankára. Hostia však víťazstvo potvrdili gólom do prázdnej bránky, o ktorý sa postaral Podkonický.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články