Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žiar bude farmou Zvolena, chce baviť divákov a hneď v prvej sezóne postúpiť

ŽIAR NAD HRONOM - Hokejisti HK MŠK Žiar nad Hronom v sobotu odštartujú svoju púť v 2. lige, kde je ich jasným cieľom postup do vyššej súťaže. Na strednom Slovensku je všetko pripravené na začiatok ročníka, ktorý príde už v sobotu proti Breznu.
Zdroj: 32357
Zdieľajte:

Prezidentom klubu sa stal Ján Baran, ktorý stojí za mnohými krokmi pri budovaní tímu: "Prišla myšlienka znovu otvoriť seniorský hokej. Ja ako osoba som bol oslovený pánom primátorom. Rozhodol som sa ponuku prijať do dvoch týždňoch. Následne sme zostavili celý náš tím. Napadla mi myšlienka osloviť osloviť Jožka Stumpela. Bola to len moja myšlienka. Poznali sme sa len cez jeho švagra, no zavolali sme si a slovo dalo slovo. Pomôže nám znova zveľadiť meno žiarskeho klubu," hovoril Baran na tlačovej konferencii.

Prečítajte si aj

Čachove pestré leto zakotvilo v Detve, po pomoci od Fehyho sa možno ozve aj Ovečkin

Práve Jozef Stümpel, majster sveta z roku 2002 a hráč s dlhoročnými skúsenosťami v NHL, bude kapitánom "indiánov" zo Žiaru nad Hronom: "Som nesmierne rád, že tu môžem byť s ľuďmi, ktorí urobili veľa pre žiarsky hokej. Sú tu skvelé podmienky. Je to profesionálna práca na kvázi amatérskej úrovni. Som rád, že máme dobrého trénera, skúsených aj mladých hráčov. V zápasoch odovzdáme všetko, aby sme potešili divákov. Cieľ máme jasný - postup. Verím, že sa nám ho podarí splniť. Súperi sú však ťažkí. Moja úloha v kabíne bude líderská, aby som bol ich vzorom," tvrdí 47-ročný center.

Okrem neho sú však v tíme ďalší skúsení aj mladí hráči: "Skladanie kádru je na 95% ukončené, budeme zapájať mladých zo Zvolena aj Žiaru. Opory mužstva sú jasné. Jožko a jeho spoluhráči z Nitry, obranca Jano Tomaška, veľmi dobre sa javí trojica Jakubík, Tatar, Daniš. Máme veľmi dobrého brankára Petra Ševelu. Tlačí nás topánka v zadných radoch, tam chceme niečo doplniť. Niektorí hráči majú herný výpadok, keďže viac rokov nehrali," opisuje tréner mužstva Pavel Igríni.

Prečítajte si aj

VIDEO Po odchode z Popradu si našiel nový klub v Kanade

Skúsený odborník sa na novú výzvu veľmi teší: "Som veľmi rád, že pôsobím v Žiari. Stretol som sa s vynikajúcimi podmienkami na rozvoj všeobecnej športovej prípravy. Ja urobím všetko preto, aby klub splnil predsezónne ciele, ktorým je hlavne postup do 1. ligy," hovorí Igríni.

Žiar nad Hronom môže navyše ťažiť z toho, že bude farmou HKM Zvolen: "Je to tiež veľmi dôležitý krok, keďže môžeme čerpať hráčsku kvalitu. V súčasnosti máme v tíme 33 hráčov. S týmto kolektívom chceme hrať dobrý hokej, aby sme tešili divákov. Zo Zvolena môžeme čerpať na jeden zápas 5 akýchkoľvek hráčov v kategórii seniori a to z ktoréhokoľvek postu, ak nám to teda tréner Podkonický umožní. V doraste aj pri junioroch je neobmedzený počet hráčov, ktorí môžu prísť," prezrádza športový riaditeľ klubu Ján Bitala.

V kádri ešte teda môže prísť k nejakým zmenám. Hovorí sa o príchode Mareka Urama: "Čas ukáže, ako to s ním bude, ale je pravda, že spolu jednáme," povedal prezident klubu Ján Baran: "Pre mňa je to stále hráč pre najvyššiu súťaž. Aj keď som bol v minulej sezóne v Detve a Marek prišiel s Liptovským Mikulášom, tak bol najlepší hráč," dodal Pavel Igríni.

Prečítajte si aj

VIDEO Na modrej si spravil vlastnú strelnicu, najproduktívnejším v lige je obranca Vandane
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články