Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čachove pestré leto zakotvilo v Detve, po pomoci od Fehyho sa možno ozve aj Ovečkin

DETVA – Mladý útočník Viliam Čacho minulú sezónu odohral za juniorku Jokeritu Helsinki, za sebou však má poriadne pestré leto. Začal ho v Dukle Trenčín, ale následne putoval do Detvy, kde sa to len začalo.
Zdroj: 32353
Zdieľajte:

Ozval sa mu sám majiteľ klubu: „Detva vtedy vyhrávala. Volal mi Róbert Ľupták a povedal mi, že si môžem pokojne hľadať aj niečo iné, ale, že by ma zobral, no len pod podmienkou, že budem musieť trpezlivo čakať na šancu. Odohral som nejaké zápasy a potom prišla ponuka z Popradu, kde som išiel na skúšku. V mužstve vládla menšia panika, keďže prehrávali, takže ma skúsili zobrať. Už vtedy som však vedel, že tam nebude veľká šanca na úspech, mali veľa svojich odchovancov,“ vysvetľuje Čacho svoje letné potulky pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Po odchode z Popradu si našiel nový klub v Kanade

Nakoniec sa teda vrátil do Detvy: „Róbert Ľupták mi volal, že ako to dopadlo v Poprade a či teda neprídem. Opäť tam bola tá podmienka, že si musím počkať na šancu v A-tíme. Okolnosti to zariadili tak, že zápas proti Zvolenu bol prvý, ktorý som mohol hrať, pretože sa ešte čakalo na vybavenie prestupu,“ hovorí nám 20-ročný mladík: "Ďakujem Detve a Róbertovi Ľuptákovi," za šancu.

Vo svojom historicky prvom stretnutí v Tipsport lige, mimo HK Orange 20, okamžite strelil gól. A nie len tak hocijaký! V páde, z backhandu – alá Alexander Ovečkin: „Zatiaľ mi Ovečkin nevolal. Hádam mu dá Fehy moje telefónne číslo,“ spolieha sa na Martina Fehérváryho trenčiansky rodák: „Videl som, že obrancovi trochu skočil puk, a tak som sa ho pokúsil dokorčuľovať. V následnom súboji som stratil rovnováhu, čiže som už nemal veľmi na výber. Skúsil som to v páde ešte hodiť na bránku a vyšlo to,“ opisoval gólový moment.

Jedna lastovička však leto nerobí, pred Čachom je veľa práce: "Osobný cieľ je usadiť sa v mužskom hokeji a vybojovať si poriadne miesto v zostave Detvy, ale nejaké dlhodobé ciele si dávať nechcem," tvrdí. Do kolektívu zapadol veľmi rýchlo: "Partia je naozaj dobrá a už po prvých týždňoch si myslím, že jedna z najlepších, aké môžu byť. Už to musíme len preniesť na ľad."

Prečítajte si aj

VIDEO Tampa rozhodla o budúcnosti Čajkoviča: Kde bude hrať v sezóne 2019/20?

Hrať proti materskému Trenčínu však bude nesmierne zaujímavé: "Určite to bude špeciálne. Strávil som tam dlhé roky a som Trenčan. O motiváciu budem mať postarané už len kvôli udalostiam, ktoré sa cez leto stali," dodal Viliam Čacho v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články