Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO V Detve lietali päste, Nitra sa natrápila, nováčik vyučoval

BRATISLAVA - Hokejová Tipsport liga mala v piatok na programe zápasy 1.kola.
Zdroj: 32342
Zdieľajte:

Hokejisti HK Nitra vstúpili do novej sezóny Tipsport ligy piatkovým domácim víťazstvom nad maďarským účastníkom súťaže MAC Újbuda 3:2.

HK Nitra - MAC Újbuda 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Góly: 19. Gabrielle (Scheidl, Olsen), 42. Kerbashian (Sloboda), 55. Blackwater (Rác) - 14. Langkow (Bodó, Orban), 32. Langkow (Orban). Rozhodovali: Müllner, Novák - Kacej, Orolin, vylúčení: 6:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 2421 divákov

Nitra: Šimboch – Mezei, Rais, Pupák, Olsen, A. Sloboda, M. Versteeg, Š. Nemec – Blackwater, Kollár, Rác – Scheidl, Kerbashian, Gabrielle – Šimun, Fetkovič, Lušňák – Pätoprstý, Čaládi, Csányi - Hrušík.

MAC: Bálizs – McNally, Carlisle, Pozsgai, Macaulay, Garát, Blake Orban, Fejes, Schlekmann – Brance Orban, Langkow, Bodó – Nagy, Strech, Sofron – Klempa, Pitt, Terbócs – Kreisz, Majoross, Szigeti.

Prečítajte si aj

VIDEO Skalica sa posilnila o dvoch útočníkov

Zápas medzi Nitrou a MAC Budapešť sa začal úvodnou šancou novica v drese domácich Ráca, ale Bálizs bol pozorný. V druhej minúte sa predral do zakončenia Sofron, no nebol dôrazný. Viac šancí v úvodnej tretine mali hostia, avšak Nitrania odolali aj príležitostiam Nagya a Bodóa. V 14. minúte už boli prikrátki na dôrazného Langkowa, ktorý v presilovke poslal MAC do vedenia - 0:1. Vyrovnanie priniesla 19. minúta, keď nová posila Nitry, Kanaďan Jesse Gabrielle, našiel medzeru medzi betónmi Bálizsa. Pred odchodom do šatní ešte Šimboch podržal domácich po úniku Terbócsa.

Druhá tretina bola v réžii maďarského celku. Aktívnym pohybom robili hráči z Budapešti problémy nitrianskej defenzíve. Najmä v pohľade na presilové hry bol rozdiel enormný. Zlé rozpoloženie Nitry podčiarkol v 32. minúte aktívny Langkow, ktorý v oslabení poslal MAC do vedenia 2:1. V 35. minúte mohli hostia vyhrávať už rozdielom dvoch gólov, ale Pitt nezasunul puk presne. Hra Nitry bola príliš kostrbatá a chýbala jej ľahkosť.

Pozrite si aj

VIDEO Je pripravený HK Poprad na sezónu? Odpovedá jeden legionár a "otec" mužstva

Úvod do tretej tretiny však Nitranom vyšiel. Hneď z prvej šance sa presadil peknou strelou Kerbashian a vyrovnal na 2:2. Domáci boli aktívnejší a ich hra sa zlepšila. V 54. minúte obkorčuľoval bránku Rác pripravil palebnú pozíciu pre Blackwatera, ktorý sa nemýlil - 3:2. Corgoni aj napriek nie príliš podarenému výkonu dokráčali k prvej výhre.

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Zápas sa pre nás nerozbiehal príliš dobre. Prvé dve tretiny sme boli trochu vystrašení zo začiatku ligy. Máme veľa nových a mladých hráčov, ktorí nemajú ligu odžitú. To nám zväzovalo ruky aj nohy. Do toho prišlo veľa oslabení, ktoré sme našťastie ustáli aj vďaka dobrému výkonu brankára Šimbocha. Samozrejme, niekedy nám pomohlo aj šťastie. V tretej tretine sme zlepšili pohyb, začali sme si viac veriť a dostávali sme súpera pod tlak. Zápas sa nám podarilo otočiť. Sme radi za prvé tri body, pretože sú veľmi dôležité. Ďakujem chalanom, že to nezabalili a zápas otočili, aj keď to nebolo ideálne."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Prvé dve tretiny sme hrali perfektne. Boli sme veľmi rýchli, škoda, že sme dali len dva góly. V tretej tretine sme stratili energiu a začali sme robiť zlé rozhodnutia. Nitra nás prevalcovala a k ničomu nepustila. Niektoré góly, ktoré sme dostali, boli nešťastné. Avšak, mali sme odskočiť súperovi na väčší rozdiel v prvých dvoch tretinách, čo sa nám nepodarilo."

Prečítajte si aj

VIDEO Na Liptove vzniklo nové športové centrum: Raši oceňuje, že bez prispenia vlády, Lubyová chce vrcholový šport

Hokejisti Dukly Trenčín vstúpili do novej sezóny Tipsport ligy tesným víťazstvom na ľade Detvy 2:1.

HC 07 WPC Koliba Detva – HK Dukla Trenčín 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 21. Ščurko (Chovan) - 43. Valach (Bartovič, Radjenovic), 50. Chromiak. Rozhodovali: Valach, Kókai – Konc ml., Kis-Király, vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Török - Stacha, Radjenovic všetci 5 min.+DKZ za bitku, presilovky a oslabenia: 0:0, 640 divákov.

Detva: Šimko – Chovan, Golian, Andersons, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Kuklev, Pač – Zuzin, P. Valent, Ščurko – Žilka, Gašpar, J. Sýkora – Král, Podešva, M. Surový – Török, V. Fekiač, Čenka.

Trenčín: M. Valent – Štach, Bokroš, Starosta, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha, Ďurina – Lapšanský, Mikyska, Alderson – Valach, Radjenovic, Bartovič – Sojčík, Coughler, Chromiak – Michal Hlinka, Švec, Sádecký.

Tímy začali opatrne, na oboch stranách bolo množstvo nepresností a chýb v rozohrávke. V úvode boli trochu aktívnejší Trenčania, v 13. min zblízka neprekonal Šimka Lapšanský. Detva sa dostala k slovu v závere tretiny, no brankár Dukly M. Valent si so všetkými strelami poradil.

V druhom dejstve dokázali domáci otvoriť skóre hneď z prvého útoku, keď Ščurko presnou strelou do ľavého horného rohu vsietil prvý gól Detvy v novej sezóne. Trenčanom chvíľu trvalo, kým sa z toho otrepali, potom zareagovali mohutnou ofenzívou. Šimko bol ale na mieste, zlikvidoval nebezpečné strely Aldersona i dorážku Mikysku. V polovici zápasu zneškodnil aj Bartovičov pokus po chybnej rozohrávke domácich. Na druhej strane mohol zvýšiť náskok Král, ktorý iba tesne minul Valentovu bránku. Na ľade sa potom začalo iskriť, pribudli ostré súboje, šarvátky i bitky, predčasne pod sprchy zamierili po pästnom súboji Török so Stachom.

Dukla sa dočkala vyrovnania v 43. min, keď po prihrávke Bartoviča prekonal Šimka strelou z prvej Valach. Trenčanom to dodalo sebavedomie a domáci brankár musel hasiť jedno nebezpečenstvo za druhým. "Vojaci" stupňovali svoj tlak a v 50. min ich poslal do vedenia Chromiak, ktorý si položil Šimka, obišiel bránku a elegantne zasunul puk k pravej žŕdke. Detva odpovedala neúspešnými strelami Ščurka a Krála. V závere domáci odvolali brankára a skúsili to v šestici, no vyrovnania sa nedočkali. V posledných sekundách sa strhla na ľade mela, po ktorej ešte dostal Radjenovic trest na 5 min+DKZ.

Pozrite si aj

VIDEO Gól ako z Playstation

Úradujúci majster HC 05 iClinic Banská Bystrica zvládol vstup do nového ročníka Tipsport ligy, keď v piatkovom zápase 1. kola zvíťazil na ľade Popradu 3:2.

HK Poprad - HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Góly: 19. Leclerc, 24. Paukovček (Svitana) – 9. Šoltés (Tamáši, Bartánus), 51. Nemčík (Kabáč, Gabor), 58. Jääskeläinen (Hrnka). Rozhodovali: Baluška, Goga – Krajčík, J. Konc ml., vylúčení: 6:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 2433 divákov

Poprad: Vošvrda – Ulrych, Kozák, Kramár, Magovac, Erving, Ťavoda, Hodorovič – Štrauch, Paukovček, Svitana – Takáč, Zagrapan, Matúš Paločko – Karterud, Mlynarovič, Leclerc – Kundrik, Bjalončík, Matej Paločko – Králik.

Banská Bystrica: Beskorowany – Southorn, J. Brejčák, Mihálik, Biro, Nemčík, Ďatelinka, Kobolka, L. Lunter – Šoltés, Wahl, Hickmott – Jääskeläinen, Hrnka, Lamper – Bartánus, Tamáši, Fafrák – Kabáč, Gabor, Róth.

Prečítajte si aj

FOTO Slovan, Miškovec, Budapešť, Zvolen a Liptovský Mikuláš ukázali dresy na nový ročník


Úvodnú šancu zápasu mali hosťujúci "barani". Mihálikovu prihrávku šikovne zakončoval v prebránkovom priestore Bartánus, Vošvrda si dal pozor. Keď Banská Bystrica ustála prvú presilovku domácich, faulovali Popradčania. Hostia roztočili kolotoč a po Tamášiho bekhendovej prihrávke skóroval do odkrytej časti bránky Šoltés. Hru režíroval úradujúci ligový majster. Aj počas jeho druhej presilovej hry nevedeli "kamzíci" kam skôr skočiť. Navyše sa vo štvorici dopustili ďalšieho faulu a 31 sekúnd hrali s tromi hráčmi. Druhý gól však Vošvrda do svojej siete nepustil. Naopak po chybe Bystričanov na útočnej modrej ušiel Leclers a blafákom vycvičil hosťujúceho brankára - 1:1.

Prvá polovica prostrednej časti hry patrila domácim. Hostia v nej boli často vylučovaní. Ján Brejčák si na lavici hanby posedel iba 22 sekúnd. Poprad vyhral buly v útočnej tretine. Puk sa dostal pred bránku, kde ho Nemčík nemal pod kontrolou a Paukovček poľahky dostal Poprad do vedenia - 2:1. Následne mohol zvýšiť náskok Mlynarovič, ale jeho zakončenie z prvej letelo tesne vedľa pravej žŕdky Beskorowanyho bránky. Tesne pred odchodom na druhú prestávku ostal na ľade ležať hosťujúci bek Ján Brejčák po zákroku Kramára. V hre sa však pokračovalo a rozhodcovia vylučovali až po porade počas prerušenia hry. Výhodnú početnú výhodu 4 na 3 ale "baranom" presekol prestávkový klaksón.

Prečítajte si aj

VIDEO Rodia sa hviezdy budúcnosti? Ďalší Slovák so šancou na NHL si otvoril strelecký účet!

Tretiu tretinu začala Banská Bystrica mohutným náporom. Na chvíľu si jej hráči opäť zopakovali krátku presilovku o dvoch hráčov. Pred popradskou bránkou to horelo. Hostia sa ale predbiehali v zahadzovaní čistých šancí. Azda najväčšiu mal Mihálik, ktorý nedôrazne zakončil z bezprostrednej blízkosti a nechal Vošvrdovi vyniknúť. Krátko na to prišlo k vyrovnaniu z hokejky Nemčíka, ktorý nechytateľne zakončil Kabáčovu akciu. Vzápätí odmietol do prázdnej bránky skórovať samotný Kabáč. Vtedy to už ale s "kamzíkmi" vyzeralo zle-nedobre a to ešte rozhodcovia neuznali Hickmottovi gól, ktorý dosiahol tečom pri hre vysokou hokejkou. Nerozhodný výsledok napokon domáci do konca riadnej hracej doby neudržali. Neuveriteľným zásahom po buly sa totiž prezentoval Joona Jääskeläinen a hostia výsledok otočili na 3:2. Popradu už nepomohol ani oddychový čas a hra bez brankára.

Hokejisti maďarského účastníka slovenskej Tipsport ligy DVTK Jegesmedvék Miškovec zvládli vstup do nového ročníka, keď v piatkovom zápase 1. kola zdolali na domácej pôde HKM Zvolen tesne 2:1.

Prečítajte si aj

VIDEO Otras mozgu a zistená vrodená srdcová vada: Zlý muž Tipsport ligy už nevykorčuľuje na ľad


DVTK Jegesmedvék Miškovec - HKM Zvolen 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 10. Vandane (Beauviller, Vas), 37. Vas (Beauviller, Dudás) – 33. Kelemen (Corrin). Rozhodovali: Korba, Konc D. – Šoltés, Smrek, vylúčení: 12:11 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1111 divákov.

Miškovec: Rajna – Dudás, Ross, Vandane, Göz, Vojtkó, Láda, Lövei, D. Kiss – Beach, Tousignant, Rodman – Magosi, Vas, Beauviller – Harrison, Galanisz, Miskolczi – P. Kiss, Reszegh, Ritó.

Zvolen: Tomek – Švarný, Lowney, Corrin, Roman, Maier, Drgoň, Fatul, Chlepčok – Thompson, Špirko, Hansen – Handlovský, Trotter, McPherson – Mráz, Preisinger, Bonis – Kelemen, Halama, Marcinek.

Prečítajte si aj

VIDEO HKM Zvolen do sezóny s novou finančnou posilou


Prvú tretinu poznačilo množstvo vylúčení, nedisciplinovanosť hostí potrestal v 10. minúte v presilovke Vandane. V 13. minúte mohol zvýšiť náskok Galanisz, ktorý sa ocitol chvíľu nepokrytý pred Tomekom, avšak z minimálnej vzdialenosti neuspel.

V druhej časti pokračoval festival dvojminútových trestov, hra sa neustále kúskovala. Zvolenu sa podarilo vyrovnať v 33. minúte zásluhou Kelemena, ktorý bekhendom spomedzi kruhov prekonal Rajnu. Miškovec sa však už o štyri minúty tešil z opätovného vedenia. Druhý gól DTVK strelil Vas.

V 46. min mohol zvýšiť na 3:1 Harrison, vo veľkej šanci zlyhal, vzápätí neuspel pred Tomekom v oslabení ani Magosi. Zvolenčania v závere vrhli všetky sily do útoku, dostali možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, no ani to im nepomohlo k vyrovnaniu. Domáci si už tesné víťazstvo postrážili.

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce si osladili historicky prvý zápas v najvyššej slovenskej súťaži vysokým triumfom. V piatkovom stretnutí 1. kola Tipsport ligy zdolali na vlastnom ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1.

HK Dukla Ingema Michalovce - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Góly: 25. Juusela (Dalhuisen, Lalancette), 26. Giľák (Safaralejev, Linet), 36. Dalhuisen (Mašlonka, Zekucia), 41. Lalancete (Juusela, Mašlonka), 55. Chalupa (Hamráček, Toma) - 47. Macík (Ozolinš, Stehlík). Rozhodovali: Kalina, Juhász - Soltész (obaja Maď.), Jobbágy, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2692 divákov.

Michalovce: Trenčan – Dalhuisen, Mesikämmen, Ventelä, Vorobjov, Kolba, Bdžoch, Zekucia – Mašlonka, Lalancette, Juusela – Hričina, Galamboš, Hvila - Giľák, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa - Borov.

Liptovský Mikuláš: Zalivin – Petran, Nemec, Mezovský, Cebák, Stehlík, Kurali, S. Droppa, Smutný – Rich. Huna, Rób. Huna, Kriška – Rud. Huna, Sukeľ, Macík - Oško, Ozolinš, Vybíral – Lištiak, Piatka, Michalík.

Historicky prvému zápasu Michaloviec v najvyššej hokejovej súťaži predchádzal sprievodný program. V jeho závere hodil čestné buly bývalý hráč Michaloviec Ivan Hrtús. Úvodná tretina sa niesla vo výbornej atmosfére, gólových príležitostí však veľa nepriniesla. Domáci v nej mali miernu hernú prevahu, ale gól nepriniesli ani presilovky oboch tímov.

Vylúčenie hosťujúceho Stehlíka potrestal v 25. minúte Fín Juusela, ktorý sa stal strelcom prvého gólu Michaloviec v najvyššej súťaži. Domáci sa dostali na koňa a o 67 sekúnd upravil Giľák na 2:0. Keď brankára hostí Zalivina v 36. minúte prekvapila strela Dalhuisena, bolo už 3:0.

Hostia chceli v tretej časti zvrátiť výsledok, no nádeje im vzal už po 35 sekundách Lalancette - 4:0. V 47. minúte síce Macík upravil na 4:1, no dráma sa nekonala. Domáci hráči v euforickej atmosfére pridali aj piaty gól, na konečných 5:1 uzavrel v 55. minúte Chalupa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články