Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Peniaze z Košíc už zrejme nedostane, hoci vyhral aj súd

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Do roku 2017 naháňal puk s hokejkou v ruke po prvoligových ľadoch. Bývalý hokejista Ľubomír Vaic naďalej ostal pri hokeji, ale v novej pozícii.
Zdroj: 4597
Zdieľajte:

"Stále som v dozornej rade Slovenského zväzu ľadového hokeja. Na štadióne v Spišskej Novej Vsi tiež máme s bývalým spoluhráčom Mišom Findurom menšiu posilňovňu a streleckú zónu, kde sa venujeme deťom a pomáhame im zdokonaľovať prácu s hokejkou, pukom a streľbu," hovorí o súčasných aktivitách Ľubomír Vaic.

Prečítajte si aj

VIDEO Otras mozgu a zistená vrodená srdcová vada: Zlý muž Tipsport ligy už nevykorčuľuje na ľad

Rodák zo Spišskej Novej Vsi patril medzi úspešných hráčov. Vystriedal niekoľko krajín a zaznamenal aj osobné úspechy. Okúsil na vlastnej koži atmosféru NHL v drese Vancouver Canucks. Roky 2000 a 2003 znamenali pekné obdobie v národnom tíme. V oboch prípadoch sa tešil zo zisku medaily na majstrovstvách sveta. Prvá bola strieborná v Petrohrade a o tri roky neskôr mu na krku "pristál" bronz z Helsínk. Prakticky na sklonku kariéry dotiahol rodnú Spišskú Novú Ves do finále prvej ligy, ale víťazom sa stala nakoniec Detva. Na domácej scéne vybojoval pred dvadsiatimi rokmi titul s Košicami. Výstup na zlatý piedestál má dodnes jednu čiernu škvrnu. "Keď sme vyhrali posledný titul v roku 1999, do play-off sme nastupovali bez peňazí. Išli sme do toho s tým, že ideme hlavne hrať. Nemali sme vyplatené peniaze päť-šesť mesiacov, ale nakoniec sa našli sponzori, ktorí prisľúbili, že nám to všetko vyplatia, keď vyhráme titul. Podarilo sa, nakoniec jeden sponzor niečo vyplatil, druhý nevyplatil," zalovil v pamäti Ľubomír Vaic.

Prečítajte si aj

VIDEO Rodia sa hviezdy budúcnosti? Ďalší Slovák so šancou na NHL si otvoril strelecký účet!

Svojich financií sa nedočkal aj napriek tomu, že o tom rozhodli príslušné orgány. "Dokonca som vyhral aj súd, ale tam sa to pretransformovalo tuším zo spoločnosti s ručením obmedzeným na akciovú spoločnosť a dodnes som tie peniaze nemal zaplatené. Ani nebudem, s tým som sa už dávno rozlúčil. To, že meškali peniaze, to je na Slovensku bežné. Bolo to aj v Slovane, ale vždy bolo vyplatené," pridal na koniec 42-ročný Vaic.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: huste.tv

Diskusia

Podobné články