Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Tipsport lige je legionárom aj slovenský hráč, musí však hrať za maďarský klub

BUDAPEŠŤ - Pravidlo siedmich legionárov sa týka aj maďarských tímov. Pre MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškolc je legionár hráč každej národnosti okrem maďarskej.
Zdroj: 31486
Zdieľajte:

To v praxi znamená, že v slovenskej Tipsport lige sú legionármi aj slovenskí hráči nastupujúci za maďarskí klub. Takéto prípady sú momentálne dva. Dres MAC Budapešť budú počas ročníka 2019/20 obliekať brankár Tomáš Halász a útočník Tomáš Klempa.

Prečítajte si aj

Súčasný zoznam legionárov v slovenských tímoch Tipsport ligy: Kto ich už má sedem?

Mužstvo trénera Gergelyho Majorossa má celkovo šiestich zahraničných hráčov. Zvyšné kvarteto tvoria obrancovia Chris Carlislie a Patrick McNally, ako aj útočníci Chris Langkow a Josh Pitt. Kanadskí rodáci Chris Bodó, Brance Orbán, Blake Orbán a Scott Macaulay, ako aj dvojica István Sofron a Akos Szigeti, ktorá sa narodila v rumunskom meste Miercurea Ciuc vlastní maďarský pas, čiže nie sú cudzinci.

DVTK Jegesmedvék Miškolc nemá na súpiske žiadneho slovenského hráča. Mužstvo však naplnilo počet siedmich legionárov, ktorých môže tréner Marcel Rodman použiť v jednom stretnutí. Šesť z nich pochádza z Kanady, menovite to sú Davis Vandane, Nick Ross, Francis Beauvillier, Kyle Beach, Ryan Harrison a Mathieu Tousignant. Dopĺňa ich trénerov brat David Rodman.

Prečítajte si aj

VIDEO V NHL sa podpisovali nové zmluvy: Nová hviezda ligy zinkasuje desiatky miliónov!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články